APEL

TREZITI-VA ROMANI !!!!!!!!!!!

In tara chiorului si a oligofrenilor .........

Roman prost,votez Basescu !

miercuri, 30 decembrie 2009

Bolsevicii

Mitul iudeo-bolşevismului
Publicat de Jethro | Etichete: aspecte teoretice, iudeo-bolsevism, Jethro, originile antisemitismului,Protocoalele Inteleptilor

Fragmente traduse din articolul "Jewish Bolshevism" publicat pe en.wikipedia.org

Bolsevismul evreiesc, iudeo-bolsevismul si iudeo-comunismul sunt stereotipuri peiorative bazate pe ideea ca evreii sunt forta motrice a miscarii comuniste moderne, in special bolsevicii rusi.

Expresia a fost titlul unui pamflet, “Bolsevismul evreiesc”, si a fost folosita curent dupa Revolutia din Octombrie (1917) din Rusia, ocupand un loc important in propaganda anti-comunista a fortelor Albe din timpul razboiului civil rus. S-a raspândit la nivel mondial, in 1920, o data cu publicarea si circulatia Protocoalelor Sionului, creand o problema din originea evreiasca a unor lideri bolsevici (mai ales Leon Trotki) in timpul si dupa Revolutia din Octombrie. Daniel Pipes spune ca "in primul rând prin Protocoalele Sionului, “Albii” au raspandit aceste acuze unui public international". James Webb scrie: "este dificil sa gasesti o sursa anti-semita dupa 1917 care nu se datoreaza analizei “Albilor” asupra revolutiei".

Eticheta "iudeo-bolsevismului" a fost utilizat in Germania nazista pentru a arata echivalenta comunistilor cu evreii ceea ce presupunea ca miscarea comunista a servit interesele evreiesti si/sau ca toti evreii erau comunisti. In Polonia, inainte de Al Doilea Razboi Mondial, Żydokomuna a fost folosita in acelasi mod pentru a pretinde ca evreii au conspirat cu URSS-ul pentru a captura Polonia. Aceasta acuza este folosita chiar si in vremurile noastre in publicatiile si site-urile antisemite.

Rusia

Evreii au fost o minoritate persecutata in Imperiul Rus. Ei au indurat o forma de segregare rasiala fiind obligati să se limiteze la aşa-numitul Teritoriu – Pale of the Settlement, precum si prin pogromurile sporadice. In perioada 1881 - 1920, mai mult de doua milioane de evrei au parasit Rusia.

Potrivit lui Berel Wein:
Expulzarile, deportarile, arestarile, bataile au devenit povara de zi cu zi a evreilor, nu doar pentru clasele inferioare, dar si a clasei de mijloc si a intelectualitatii evreiesti. Guvernul lui Alexandru al III-lea a dus o campanie de razboi impotriva cetatenilor sai evrei... Evreii au fost haituiti si emigrarea parea sa fie singura scapare de sub tirania teribila a Romanovilor.

In consecinta, evreii, s-au alaturat diferitelor curentele ideologice in numar relativ mare incurajand schimbari graduale sau revolutionare in cadrul Imperiului Rus. Aceste miscari au variat de la extrema stânga (anarhisti, Bundisti, bolsevici, mensevici) pâna la stânga moderata (Trudovicii) si partidele constitutionaliste (Partidul Democratilor Constitutionali).

In ajunul Revolutiei din Februarie, partidul bolsevic avea aproximativ 10.000 de membri, dintre care 364 erau de etnie evrei.


Bolsevicii evrei

Un procent ridicat de evrei, in comparatie cu procentul din totalul populatiei, a avut un rol activ in miscarea bolsevica si in conducerea revolutionara inainte de revolutie si in anii de dupa aceasta. Majoritatea acestor evrei au fost ostili fata de cultura traditionala evreiasca si fata de partidele politice evreiesti, si au fost dornici de a-si dovedi loialitatea fata de ateismul Partidului Comunist si internationalismul proletar si s-au angajat sa elimine orice semn al "particularitatii culturii evreiesti".

Din cei 21 de membri ai Comitetului Central (CC) al partidului bolsevic, in aprilie 1917, trei au fost de etnie evrei: Lev Kamenev, Grigory Zinoviev si Iakov Sverdlov. Din cei treispreceze membri ai comisiei care, in cursul reuniunii istorice din 10 octombrie 1917, au cazut de acord supra necesitatii revolutiei armate (care a dus la Revolutia din Octombrie), sase au fost evrei: Zinoviev, Kamenev, Leon Trotsky, Moisei Uritsky Sverdlov, si Grigori Sokolnikov - desi Kamenev si Zinoviev s-au opus revolutiei si Trotki s-a abtinut). Vladimir Lenin, seful comisiei si liderul Revolutiei Bolsevice, asemeni multor rusi, avea radacini etnice foarte amestecate, avand deopotriva sange rusesc, german si calmuc. Vladimir Ulianov (Lenin) a fost botezat în ritul bisericii ortodoxe ruse.

Dintre cei 25 de bolsevici care au lucrat alaturi de Lenin in calitate de membri si membri supleanti ai Biroului Politic al Comitetului Central din august 1917 pana la 5 martie 1918 (intre congresul al VI-lea si congresul al VII-lea) erau sase etnici evrei: Adolph Joffe, Kamenev, Sokolnikov, Trotki, Uritsky, si Zinoviev. Totodata, au fost unsprezece rusi (Bubnov, Buharin, Kiseleff, Krestinsky, Milyutin, Oppokov Preobrajenschi, Sergeyev, Stasova si Yakovleva), doi letoni (Berzin si Smilga), doi ucraineni (Muranov si Skrypnyk ), doi georgieni (Dzhaparidze si Stalin), un polonez (Dzerjinski), finlandeza de origine ruso-ucraineana Alexandra Kollontai si armeanul Shahumyan.

Din cei 22 de bolsevici din Biroul Politic care au lucrat alaturi de Lenin, incepând cu 8 martie 1918 pana la 17 martie 1919 (intre congresul al VII-lea si al VIII-lea) in calitate de membri sau membri supleanti au existat sapte evrei: Joffe, Mihail Lashevich, Sokolnikov, Sverdlov, Trotki, Uritsky, si Zinoviev. Totodata, au fost noua rusi (Buharin, Kiseleff, Krestinsky, Oppokov, Sergeyev, Alexander Shlyapnikov, Vasili Shmidt, Stasova si Mihail Vladimirsky), trei letoni (Berzin, Smilga, si Stuchka), un ucrainean (Petrovsky), un polonez (Dzerjinski) si un georgian (Stalin).

Decretul celui de-al Doilea Congres al Muncitorilor, Soldatilor si Deputatilor Poporului prin care s-a creat Consiliul Comisarilor Poporului, din 17 octombrie 1917, a instituit narkomatii sau Comisarii Poporului. Narkomatele au fost coordonate de catre un organism central - Consiliul Comisarilor Poporului sau efectiv cabinetul guvernului bolsevic. Pe lânga Lenin in calitate de presedinte al Consiliului si Gorbunov in calitate de secretar, acesta urma sa fie compus din paisprezece posturile ministeriale. Acestea au fost ocupate de cincisprezece functionari numiti Comisarii Poporului (sau Narkomati) - dintre care doar Trotki era evreu. (Pozitia de Comisar al Poporului pentru Probleme Militare a fost ocupata de doua persoane in acelasi timp, Vladimir Antonov An-Ovseyenko si Nikolai Krylenko, in timp ce pentru moment nu exista un Comisar al Poporului pentru Cai Ferate.)

Dupa moartea lui Lenin, titlul de presedinte al Narkomatului a trecut la Alexei Rikov, un etnic rus. Printre cei 23 de narkomati intre 1923 si 1930, au fost treisprezece rusi (inclusiv Rikov), cinci evrei, doi georgieni (Stalin si Ordzhonikidze), un polonez, un moldovean (Frunze) si un leton (Rudzutak). In anii 1930, a existat o singura persoana de origine evreiasca, in Biroul Politic: Lazar Kaganovici .

Potrivit recensamântului din cadrul partidului din 1922, erau 19564 membri evrei adica 5.21% din total. In acelasi an, raportat la cei 44148 de membri ai partidului bolsevic care s-au alaturat inainte de luna octombrie 1917 - vechea garda, asa cum ii numea Lenin, care ii includea pe cei care au aderat la Partidul Bolsevic in timpul fazei de crestere masiva intre februarie si octombrie 1917 - erau 7,1% de etnie evrei . 65% au fost etnici rusi.

Printre membri ai Comitetului Executiv Central al Uniunii Sovietice (paralel cu Comitetul Central al Partidului Comunist), in 1929, erau 402 rusi, 95 ucraineni, 55 evrei, 26 letoni, 13 polonezi si 12 germani - reprezentarea evreiasca a scazut de la 60 de membri in 1927.

Din cei 417 comunistii care au constituit cercurile conducatoare a Uniunii Sovietice, la mijlocul anilor 1920 - ca membri ai Comitetului Executiv Central, Comitetului Central al partidului, Prezidiului Executiv al Sovietelor din URSS si ai Republicii Ruse, Comisarii Poporului si presedintele Comitetului executiv - numai 27, adica 6%, au fost evrei.

Numarul evreilor in pozitii importante a continuat sa scada in anii 1930 când Stalin a ordonat ca vechii sai tovarasi Kamenev si Zinoviev sa fie executati in puscarie dupa procesul fraudat din 1936.

Zinoviev si Kamenev au fost anterior indepartati, in octombrie 1927 si respectiv decembrie 1927, de la pozitiile de vârf pe care le-au avut impreuna cu Stalin in elita conducatoare sovietica. Leon Trotki a fost expulzat in acelasi timp din Uniunea Sovietica si apoi a fost asasinat in Ciudad de México in 1940, de catre un agent sovietic - catalanul Ramon Mercader.

Prin 1940, dupa apropierea de Germania lui Hitler, Stalin a eliminat, practic, toti evreii din pozitiile guvernamentale de nivel inalt din interiorul Uniunii Sovietice.

Walter Laqueur spunea in cartea sa “Fata schimbatoare a antisemitismului: De la inceputuri si pâna in prezent” :
“In ce masura a facut ca prezenta multor evrei in rândurile conducerii comuniste sa contribuie la antisemitism? Cu siguranta, a jucat un rol important in propaganda antisemita, si este de asemenea adevarat ca, in anii 1920 evreii au fost supra-reprezentati in rândurile partidului si a functionarilor de stat. Odata cu venirea la putere a lui Stalin, evreii au fost eliminati din pozitii cheie si de foarte multe ori "lichidati." Faptul ca alte minoritati au fost, de asemenea, disproportionat de puternic reprezentate, nu a contat foarte mult - nu a existat o traditie de anti-letonism in Rusia si nici nu s-au gasit multi letoni in pozitii foarte inalte. De asemenea, nu a contat ca evreii erau la fel de puternic reprezentati si in alte partide de stanga anti-comuniste, cum ar fi mensevicii si Socialistii Revolutionari sau ca opozitia anti-stalinista a fost intr-o masura considerabila de origine evreiasca.“

In cartea sa din 1938 «Protocoalele Inteleptilor Sionului: un fals dovedit», bazata pe marturia lui la procesul de la Berna, Vladimir Burtsev a scris:
"Antisemitii ... au refuzat sa recunoasca faptul important si incontestabil ca evreii care au participat la miscarile socialiste si anarhiste din intreaga lume, inclusiv evreii rusi, au fost renegati ai natiunii evreiesti si nu au avut nici o legatura cu istoria evreilor, nici cu religia evreilor, nici cu masele de evrei, fiind mai degraba exclusiv internationalisti, promovand ideile impartasite de socialistii de alte etnii si au fost ostili poporului evreu, in general."

CEKA

Potrivit cifrelor furnizate de Serviciul Federal de Securitate al Federatiei Ruse, au existat in total de 49,991 agenti CEKA incepând cu 1 octombrie 1921: 38648 rusi, 4564 evrei, 1770 letonii, 1559 ucraineni, 886 polonezi, 315 germani, 186 lituanienii, 152 estonieni, 102 armeni, si 1808 din alte grupuri etnice. Consiliul CEKA format din treisprezece functionari a fost compus din: trei rusi (Kedrov, Ksenofontov, si Mantsev), trei evrei (Messing, Unszlicht, si Yagoda), doi letonii (Latsis si Peters), doi polonezi (Dzerjinski si Menjinski), un ucrainean (Bokiy), un bielorus (Medved) si un armean (Avanesov).

Defalcarea structurii etnice de nivel mediu si superior a oficialilor din conducerea OGPU (agentie care a succedat CEKA in anii 1920) la 15 noiembrie 1923 a fost urmatoarea: 54 rusi, 15 evrei, 12 letoni, 10 polonezi si 4 de alte etnii.

Din 2402 functionari in aparatul central al OGPU existenti la 1 mai 1924, 204 erau evrei , 1670 rusi, 208 letoni, 90 polonezi, 80 din Belarus si 80 de ucraineni, cu functionari din alte grupuri etnice in proportie de 3.5%.

Politia secreta aflata sub supravegherea lui Yagoda a trecut cu vederea executiile lui Zinoviev si Kamenev, dar a cazut victima urmatorului val de epurari lansat de Stalin. In septembrie 1936, Yagoda a fost inlocuit de Nikolai Ejov, care nu era de origine evreiasca, pâna cand Ejov, la randul sau, a fost arestat si executat in martie 1937, fiind inlocuit cu Lavrenti Pavlovici Beria, un georgian ca Josef Stalin. Nici un evreu in afara de Yagoda nu a detinut o pozite la fel de inalta in Birocratia Sovietica a organizarii securitatii de stat. Sub Ejov, numarul evreilor a scazut rapid (la doar 6 persoane), in timp ce numarul rusilor in conducerea politiei secrete NKVD a crescut la 102 de persoane (67%) - si epurarile, la indemnul lui Stalin, au intrat in perioada lor cea mai sangeroasa (1937-1938) (a se vedea Marea Epurare).

Monografia lui Vadim Abramov, "Evreii din KGB" a demonstrat ca, desi evreii beneficiau de increderea autoritatilor comuniste din primii ani ai Republicii, deoarece ca fosti surghiuniti ai regimului Tarist era de asteptat ca acestia sa nu aiba nici un fel de loialitate fata de acesta, numarul lor in cadrul serviciilor secrete nu a fost niciodata mai mare de 9% si incepand cu 1927 nu a fost mai mare de 4%.

Walter Laqueur, in “Rusia si Germania, un secol de conflict” atribuie aceasta teorie a conspiratiei ideologului nazist si german, de origine baltica, Alfred Rosenberg:
"Referiri superficiale la Rusia si comunism se gasesc la Rosenberg in mituri si in nenumarate brosuri: bolsevismului este revolta raselor evreiesti, slave si mongole impotriva germanilor (arianilor) din Rusia; este revolta din stepa, a urii nomazilor fata de orice este maret, eroic, care vindeca rasa; toate lucrurile mari in istoria Rusiei au fost realizate de germani sau de cei cu sange germanic, dar revolutia din 1917 a exterminat elementul arian… Guvernul Sovietic evreiesc nu reprezinta poporul rus. Pentru ideologii nazisti, toti conducatorii sovietici erau evrei: Lenin si Trotki, Lunacearski si Rakovsky, Kuibyshev si Krasin, Kaganovici si Manuilsky printre ei. Cine nu a fost evreu a fost chinez. Rosenberg a dezvoltat o teorie complicata asupra rolului de lider al negustorilor de matase chineze in revolutia rusa. In timp ce alti observatori ai scenei sovietice s-au lansat in speculatii politice si analiza sociala, experti nazisti in probleme ruse au fost preocupati cu un alt fel de investigatie stiintifica, care cu greu le-a lasat timp pentru altceva. Ei au urmarit numele reale (evreiesti) ale tuturor liderilor sovietici; Lunacearski, de exemplu, a devenit Mondschein - pentru ca “luna” vine din latina. Aceste aspecte au fost in general nivelul la care s-a ridicat sovietologia nazista."
-Laqueur, Ibid., Pp.. 21-22

Germania nazista

In Germania nazista, acest termen (iudeo-bolsevismul n.n.) arata perceptia comuna prin care comunismul a fost o miscare inspirata si condusa de evrei care dorea sa obtina dominatia lumii. Termenii au fost popularizati in presa scrisa de jurnalistul german Dietrich Eckhart, autorul pamfletului "Der Bolschewismus von Moise bis Lenin" ("Bolsevismul de la Moise la Lenin"), la inceputul anilor 1920, legandu-i astfel pe Moise si Lenin, fiind amandoi atât comunisti cat si evrei. In editia din 1923 a Protocoalelor, Alfred Rosenberg "a dat falsului un impuls puternic". Aceasta a fost urmata de declaratia foarte acida a lui Hitler din Mein Kampf (1924): "In bolsevismul rus trebuie sa vedem efortul evreimii din secolul al 20-lea de a-si insusi lumea".

Potrivit lui Michael Kellogg, autor al cartii “Originile Ruse ale Nazismului : Emigrantii Albi si crearea National-Socialismului, 1917-1945 »:
"In 1939 in cartea sa revolutionara, “Apocalipsa timpurilor noastre: dedesubturile propagandei germane prin documente nepublicate” (L'Apocalypse de notre temps: Les dessous de la propagande allemande d'après documente des inédits), Henri Rollin a subliniat ca "hitlerismul" a reprezentat o forma de "contrarevolutie anti-sovietica", care a folosit “mitul unui misterios complot iudeo-masonic bolsevic". Rollin a investigat convingerile National-Socialiste, care au fost luate in primul rând de la Albii emigranti, cum ca marea conspiratie iudeo-masonica a provocat primul razboi mondial, a rasturnat imperiile Rus, German si Austro-Ungar si a dezlantuit bolsevismul dupa ce a subminat ordinea prin raspândirea insidioasa de idei liberale. Fortele germane au distrus cu promptitudine lucrarile lui Rollin in 1940, dupa ce au ocupat Franta si cartea a ramas in obscuritate de atunci."

O sursa importanta din anii 1930 si 1940 pentru propaganda despre bolsevismul evreiesc a fost agentia de presa pro-nazista si virulent antisemita Welt internationale de-Dienst / World-Service / Serviciul Mondial fondata in 1933 de Ulrich Fleischhauer.

Imaginea 1: A White propaganda poster depicting a demonic Leon Trotsky wearing a Satanic Star, sitting near a pile of skeletons. The caption reads "Peace and Freedom in Soviet Russia."
Sursa imaginii: en.wikipedia.org

Imaginea 2: Conditions in Russia (1924) A Census -Bolsheviks by Ethnicity
Sursa imaginii: en.wikipedia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zic si eu ceva :