APEL

TREZITI-VA ROMANI !!!!!!!!!!!

In tara chiorului si a oligofrenilor .........

Roman prost,votez Basescu !

miercuri, 30 decembrie 2009

Viitor luminos ............

Evolutie $$$$$$$$$$$$$$$

Turismul,vamile,curatenia si dezvoltarea

Oamenii lui Cocos curata vamile


Incredintari directe pentru parteneri si fini
Miercuri , 17 Ianuarie


Firme detinute de fosti parteneri de afaceri sau fini ai celebrului Dorin Cocos, sotul si mai celebrei Elena Udrea, presteaza de ani buni servicii de dezinfectie si salubrizare in sapte din vamile patriei. O activitate ce aduce profituri de miliarde obtinuta in cele mai multe cazuri prin incredintare directa. Cei ce au beneficiat si inca beneficiaza de taxele transportatorilor sau de bugetele publice locale sunt Ioan Gheorghe si Emil Hotaran. Acestia si-au impartit intre ei firmele G&E Invest 2003, Credinvest USA, Custom Serv Arad. Legatura lor cu lumea buna o reprezinta Dorin Cocos. Acesta ii este nas lui Ioan Gheorghe, iar cu Hotaran a impartit firma Clamari Trading.
Firmele celor doi au obtinut in anii 2004, 2005 si 2006 contracte de dezinfectie sau salubrizare in special pe vamile din vest. Astfel, G&E Invest 2003 si-a deschis puncte de lucru la Nadlac, Varsand, Turnu si Moravita. Firma Credinvest USA a luat Salonta, Portile de Fier, iar Custom Serv a intarit afacerile deja detinute in Turnu si Varsand. Pentru a nu pierde miliardele transportatorilor, cele trei firme au mai jonglat contractele intre ele. Afacerile le-au mers din plin, cat timp doar in Arad Garda Financiara a reclamat un prejudiciu de peste 155 miliarde lei vechi.
Recentul scandal declansat de transportatori in vama Nadlac a scos la lumina afaceri care se derulau fara probleme de ani de zile si care au adus prejudicii serioase statului. Un control al Garzii Financiare Arad efectuat la vamile aradene in 2006 arata ca bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 155 miliarde de lei vechi in urma modului cum s-au realizat si gestionat aceste activitati.
La intrarea in Nadlac dinspre Arad, la un ghiseu se platea o taxa de 20 RON, iar la intrarea in Nadlac dinspre Ungaria, 28 RON. Transportatorii spun ca taxele incasate sunt ilegale si ca de fapt firma care incasa una dintre aceste taxe era controlata de sotul Elenei Udrea, Dorin Cocos. Primarul din Nadlac, Vasile Ciceac, a negat ca in spatele respectivei firme s-ar afla Elena Udrea. Asupra afirmatiilor primarului Ciceac planeaza un semn de intrebare cat timp se stie ca Dorin Cocos este nasul lui Ioan Gheorghe iar Emil Hotaran este asociat in firma Clamari Trading cu acelasi Cocos. De altfel, chiar Dorin Cocos a recunoscut ca ii cunoaste foarte bine pe Hotaran si Gheorghe, dar sustine ca nu i-a vazut de mult timp si nu are afaceri cu ei. Dincolo de afirmatiile si legaturile celor implicati, Garda Financiara Arad a efectuat la sfarsitul anului trecut un control tematic la firmele care salubrizau si ecologizau vamile. Aceleasi firme care au functionat atunci in vami erau prezente si la inceputul acestui an. Ele se reprofilasera, trecand de la dezinfectie la ecologizare si salubrizare. In urma controlului, au fost sesizate ANAF si DNA.

Contracte fara licitatie

Comisarul Sorin Cirti, seful Garzii Financiare Arad, a spus ca a sesizat ANAF in vederea efectuarii unui control de fond pentru stabilirea in intregime a daunelor. "Sunt singurii care pot stabili un prejudiciu cert", a spus Cirti. Tot in urma controlului, a fost sesizat si DNA. "Am sesizat DNA pentru ca ei sunt singurii abilitati sa verifice organizarea licitatiilor. In cazul de fata, nu au fost organizate licitatii", a explicat acesta. In sesizarea catre DNA, este explicat totul de catre comisari: "Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Arad, la data de 8.11.2004, la 9.11.2004 si 21.10.2006, concesioneaza activitatea de dezinfectie a mijloacelor de transport rutiere, serviciu public de interes national, de la punctele pentru trecerea frontierei de stat (PCTF) Varsand, Nadlac, Turnu si Curtici catre Custom Serv Arad - PCTF Varsand (contract preluat ulterior de catre Best Business Invest), Directia Judeteana pentru Protectia Plantelor si alte Servicii din cadrul CJ Arad - PCTF Nadlac (contract preluat, prin asociere in participatiune, ulterior, de G&E Invest 2003) si ELIT DDD A&C Arad - PCTF Turnu si Curtici, fara a organiza licitatie publica si fara a intocmi caietul de sarcini si a solicita aprobarea Guvernului".

ANAF, chemata in control

ANAF a fost sesizata sa efectueze un control de fond in acest caz. In actul inaintat ANAF se arata ca au fost incalcate mai multe reglementari, inclusiv cele privind tarifele de dezinfectie. Mai mult, Directia Sanitar-Veterinara Arad nu putea sa concesioneze activitatea. "Cu exceptia DSVSA Arad, nici unul dintre agentii economici mentionati nu putea desfasura legal activitatea de dezinfectie, intrucat la data incheierii contractelor (si ulterior) nu exista cadrul legal pentru concesionarea, inchirierea sau achizitia terenurilor aflate in punctele de trecere a frontierei de stat, a cladirilor si bazei materiale necesare", spun comisarii.
Bani pentru curatenie in vami
Printre firmele care faceau salubrizarea in vami se regasesc o parte din cele care efectuau si dezinfectia. Consiliul Judetean Arad primea 20% din incasari. In urma cu un an, 90 de miliarde de lei au fost deblocati de catre Ministerul Finantelor si transferati catre aradeni. De aici rezulta cam ce sume erau incasate de respectivele firme.

Dorin Cocos: "Nu mai am nici o legatura cu ei de sase-sapte ani"

"Pe domnul Hotaran nu l-am mai vazut cred ca de vreo sase ani. Nu am nici o legatura cu domnul Hotaran si nici cu ce afaceri face dansul. Nici pe domnul Gheorghe nu l-am mai vazut de o gramada de vreme. Am auzit de ce fac ei pe acolo, pe granita de vest. Am auzit lucrurile astea. Eu nu am insa nici o problema. Nu am nici o legatura de afaceri cu ei de cel putin sase-sapte ani. Deci nu sunt implicat in afacerile lor cu salubrizari. De foarte mult timp nu ne-am mai vazut. Asta nu inseamna ca nu-i cunosc. Ii cunosc."

Firma bucuresteana pentru salubrizarea vestului tarii

Firma bucuresteana G&E Invest 2003 SRL este societatea care se ocupa de salubrizarea principalelor orase din Arad. Dupa ce s-a ocupat cu dezinfectia in vamile aradene, firma a ramas sa salubrizeze in continuare zona. La Pecica, oras de care apartine si Vama Turnu, primarul Iustin Cionca a explicat situatia. Contractul de salubrizare pentru Vama Turnu l-a preluat de la Consiliul Judetean Arad, iar personalul care incasa taxa din vama era angajat al Consiliului Judetean prin Directia de Protectie a Plantelor. "Contractul s-a prelungit pana la sfarsitul anului, pentru ca nu mai aveam timp sa organizez o licitatie", a spus Cionca. A preluat contractul, insa nu definitiv. Conform legii, a organizat o licitatie si s-au prezentat trei firme: doua din Arad si G&E Invest 2003. Primarul din Pecica a spus ca una dintre firmele aradene a intarziat la licitatie, deci a fost descalificata din start, iar cealalta avea preturi duble fata de G&E Invest 2003. Insa chiar de la preluarea contractului, G&E Invest 2003 nu a mai incasat banii in mod direct. Angajatii Primariei incasau banii, care ajungeau in bugetul local. Platile catre G&E Invest se faceau pe baza de comanda dupa efectuarea lucrarilor.
La Nadlac, aceeasi firma salubrizeaza orasul si s-a ocupat chiar si de vama pentru cateva zile. Aceeasi situatie este si la Pilu, comuna de care apartine si Vama Varsand.

Castiguri simbolice la Moravita

Tot G&E Invest 2003 este societatea care asigura serviciile de salubrizare si in zona localitatii Moravita. Interesant este ca pentru munca prestata atat la nivelul comunei, cat si in satele apartinatoare societatea se multumeste cu castiguri aproape simbolice. Primarul comunei, Ion Fistea, spune ca serviciile prestate de aceasta firma nu au nici o legatura cu taxa de salubritate din frontiera, zona in care opereaza societatea limitandu-se pana la bariera din Vama Moravita. Edilul a mai precizat ca contractul de salubrizare s-a incheiat inca din 1995, in baza unei hotarari de Consiliu Local data de alesii de atunci. Costurile pe care le implica serviciile prestate de G&E Invest 2003 sunt de circa 1,6 milioane de lei vechi, suma care era platita din taxele de salurizare percepute pana de curand. "Daca ar fi sa platim din bugetul local aceste servicii, am renunta cu siguranta, pentru ca avem bani putini si nu ne permitem nici o cheltuiala de acest gen", a mai declarat primarul. Pe de alta parte, prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a demarat deja procedurile de atac in contencios administrativ impotriva hotararii Consiliului Local Moravita prin care se stipuleaza perceperea unei taxe de salubrizare in Vama Moravita, conditii in care localitatea si satele apartinatoare ar putea renunta la serviciile firmei G&E Invest 2003 din lipsa de bani.

Khazarii

Vincera, k, 2006-06-20 11:59 SICULICIDIUM - RO
Feladó: "Constantin Burlacu,Ph.D."
Tárgy: Citeste...si ia aminte!
Dátum: 2006. június 17., 02:27:26 -0400
______________________________________________
ALTAI PENTRU MAGHIARI, NEPAL PENTRU TIGANI, ISRAEL PENTRU JIDANI… SI ROMANIA PENTRU DACO-ROMANI !!!
(Altájt a magyaroknak, Nepált a cigányoknak, Izraelt a zsidóknak...és Romániát a dáko-románoknak!!!)
Presidentie Nr.EQ353918305US
Customs Label Nr.LC856023256USA
Guvern Nr.EQ353918359US
Customs Label Nr.LC856023260US
Motto: "Hungurii sunt urati cu ochii in fundul capului si cu ochii oblici, mici de statura, barbari si salbatici in apucaturi si limba, niste monstri omenesti, cu pielea negricioasa, nu alba." Episcopul Freising. (Constantin Giurescu, "Istoria Romanilor", pagina 81)
11 Aprilie 2006
Domnului Traian Basescu
Presedinte al Romaniei
Domnului Calin Popescu Tariceanu
Prim Ministru al Guvernului Roman
Domnule Basescu si Domnule Tariceanu,
Noi, membrii Ligii Apararii Nationale (organizatie nationalista si de dreapta din Statele Unite), suntem profund indignati de declaratiile publice ale presedintelui UDMR si vice-prim ministru al Guvernului Roman, Marko Bela, a lui Gyorgy Frunda si ale altor lideri UDMR, care prin afirmatiile lor anti-romanesti atenteaza asupra integritatii nationale si a dezmembrarii Romaniei.
Noi, cei care ne-am parasit Patria noastra natala Romania, din cauza persecutiilor tiraniei judeo-bolsevice, cerem arestarea si judecarea acestor hortisti, care instiga la fiinta nationala a statului multimilenar al stramosilor nostri geto-daci, si a noastra, urmasii acestora.
Domnilor, va cerem in numele Ligii Apararii Nationale din Statele Unite ale Americii, sa le amintiti hortistilor de teapa lui Marko Bela, Gyorgy Frunda etc., urmatoarele momente din istoria lor barbara:
La inceputul Erei Noi (Noastre), (h)ungurii parasesc tara lor nativa din muntii Altai, unde au stationat sute si sute de ani si migreaza spre nord-estul muntilor Urali. La est de muntii Urali si astazi exista triburi (h)ungare, care in contiunuare isi practica in viata de toate zilele limba lor altaica – (h)ungara. (Constantin Giurescu, "Istoria Romanilor", pag.81). In regiunea de nord-est, de langa muntii Urali, locuiesc Vogolii si Ostiacii, triburi inrudite cu (h)ungurii. Ei, aceste rude bune ale (h)ungurilor, traiesc si astazi in padurile nordice ale muntilor Urali. Dupa o stationare de 200 de ani, in muntii Urali, (h)ungurii migreaza spre sud in Kazaria. In anul 830 E.N.cu permisiunea kazarilor, triburile (h)ungare in total sapte, migreaza spre fluviile Don si Nipru. Aceste triburi ale (h)ungurlor mai tarziu au fost numite LEBEDIA. Asa dupa cum am aratat mai sus (h)ungurii s-au asezat in teritoriul amintit numai cu permisiunea kazarilor. (H)ungurii erau subordonati kazarilor, adica jidanilor de azi.(Arthur Koester "The Thirteenth Tribe (Al 13-lea trib)", Random House,Inc.,New York, 1976, pag.97). Acesti kazari i-au transformat pe (h)unguri in servantii lor. Kazarii le-au dat (h)ungurilor primul rege, care era de origine kazara si care a format prima dinastie (h)ungara. (Arthur Koestler "The Thirteenth Tribe", pag.98). Tot ei, kazarii, le-au transformat profund caracterul lor etnic si etic. Pana atunci, triburile (h)ungurilor aveau numai sefi de triburi. Unul dintre acesti sefi a fost Lebedia, dupa a carui nume a fost numita noua lor "patrie", pe care mai tarziu au parasit-o. Kagan,conducatorul Kazariei a permis casatoria lui Lebedia cu o "nobila" din tribul kazarilor. In anul 889, (h)ungurii isi mai fondeaza o "patrie" pe care o numesc in limba lor altaica –ETEL-KOZ. Dar n’au avut noroc in aceasta, a cincea lor "patrie".In anul 896 pecinegii in alianta cu bulgarii ii bat rau de tot pe "bravii" (h)unguri, noi veniti in partea de sud a Moldovei,intre fluviile Nistru si Prut si sunt fortati sa-si caute o alta "patrie". (Arthur Koestler "The Thirteenth Tribe", pag.98). In anul 950 ajung in Panonia—province Daco-Romana, unde s-au dedat jafurilor si crimelor impotriva bastinasilor geto-daci. (Constantin Giurescu, "Istoria Romanilor", pag.82). Multi dintre (h)unguri, dominati de kazari, au fost convertiti la judaism si au incercat sa faca primul stat iudaic in centrul Europei. Astfel acea provincie Daco-Romana, Panonia, a fost ocupata de nomazii (h)unguri si a devenit a sasea "patrie" a acestor barbari din Altai.(Enciclopedia iudaica, editia 1960. "In 1960,existau 500 000 de jidani de origine ebraica pe pamant. Jidanii de origine askenaza si kazara (turcica) erau in schimb de 11 milioane). Tinem sa precizam ca cea mai mare sinagoga din lume se afla la Budapesta, nu in Israel, si aceasta este o mare dovada cat de jidaniti sunt (h)ungurii.
Pentru a impiedica formarea primului stat iudaic in centru Europei, "Sfantul" Imperiu Roman i-a convertit pe (h)unguri la catolicism in anul 975. Asa a ajuns fiul regelui barbar al (h)ungurilor, Geza, din Vaic, marele "sfant" crestin Stefan I.( Nicolae Iorga,"Istoria Romanilor", Chisinau, Uniunea Scriitorilor,editia 1992,pag.22-23 si Ioan Nistor, "Istoria Basarabiei" editura Humanitas, Bucuresti, 1991, pag.18). Stefan I este fondatorul dinastiei Arpad, care a fost recunoscut ca rege al (H)ungariei in 1001 de catre papa Sylvester II, care i-a dat titlul de "Apostolic Majesty (Rege Apostolic)", pe care regii (h)unguri si l-au pastrat pentru noua secole. (Enciclopedia Funk & Wagnalls, editia 1962,volumul 13, pag.4279). Dupa moartea lui Stefan I in 1083,succesorul sau "sfantul" crestin Ladislau I (1077-95), fiind ajutat de papa Gregori al VII-lea, barbara (H)ungarie devine un imperiu puternic. Cu aprobarea Vaticanului, Ladislau I subjuga Croatia, Bosnia si Transilvania, iar succesorul sau Koloman (1095-1114), obtine de la Biserica Romano Catolica -- Dalmatia. In teritoriile ocupate de barbarii crestini (h)unguri, a fost suprimat paganismul, religia oficiala a bastinasilor acestor locuri, au fost puse taxe uriase nemaghiarilor si a inceput teroarea si procesul fortat de maghiarizarea populatiei bastinase.
"…In nenumarate randuri sosesc de aceste imbieri ale papilor catre regii unguresti. Intre altele, aflam ca in anul 1279 papa Nicolae al III-lea invita tot clerul si poporul Ungariei sa dea ajutor legatului sau pentru a alunga pe schismatici (numele religios al romanilor in tot decursul istoriei unguresti) din hotarele tarii lui. Regina muma a viitorului rege Vladislav Cumanul, Elisabeta, se grabeste a raspunde capului bisericii catolice ca va indeplini dorinta lui. In timpul domniei regelui Vlasdislav Cumanul (1272-1290), prigonirile indreptate contra paganilor, ereticilor si schismaticilor iau un caracter de tot ascutit…Prigonirile indreptate de papa prin asemenea masuri provoaca o rascoala a romanilor (truculenta saevitia Schismaticorum) chiar in anul 1290, care se vede ca avu de rezultat destararea unei parti din ei, care trecu in Muntenia peste muntii Fagarasi", a tinut sa sublinieze istoricul A.D.Xenopol in cartea sa "Istoria Romanilor" (editia a IV-a,1986, Vol.II,pag.30-31).
Rascoalele anti-(h)unguresti din Transilvania, mai cu seama cea condusa de Horia, Closca si Crisan au fost inabusite in sange de hoardele barbare (h)ungare. Prof. Petre P. Panaitescu, in cartea sa "Istoria Romanilor" la pag.201, a spus: "Rascoala lui Horia a avut un caracter social, el se rasculase pentru liberarea iobagilor si era impotriva nobililor. Dar aceasta miscare a avut in parte si caracter national, intru cat Ungurii,cand l-au omorat i-au pus in batjocura pe frunte o coroana de hartie cu inscriptia <>, Regele Dacilor,adica al Romanilor". Mii si zeci de mii de daco-romani transilvaneni au fost secole de-a randul victimele asupririi si exploatarii sangeroase (h)ungare, dar n’am auzit ca Guvernul Roman, sa fi sarit vreodata in ajutorul acestor daco-romani oprimati si sa ceara (H)UNgariei despagubire pentru persecutiile si suferintele indurate de transilvanenii daco-romani si jefuirea bogatiilor lor. (H)ungurii se mandresc cu imperiul lor austro-ungar, dar se ascunde faptul ca austriecii sunt un popor format din trei etnii: jidani, slavi si germani, deci se inrudesc cu austriecii pe linie kazara.
In cel de-al doilea razboi mondial (H)ungaria s-a aliat cu Germania nazista, cu scopul de a cotropi Transilvania si jefui, tortura, comite crime, genocid si Holocaust contra daco-romanilor transilvaneni. Si acest caz foarte grav anti-uman, a fost adus in fata instantei de judecata de la Strasbourg de catre romanul-american, Anton Lixandroiu din New York, nicidecum de catre Guvernul Roman, cum ar fi fost normal s-o faca. Colaborand cu (h)ungurii, dusmanii de moarte ai poporului daco-roman si ai altor popoare europene, Guvernul Roman nu numai ca nu-l sprijina pe acest brav patriot daco-roman, dar i-a intors spatele si se preface ca intre daco-romani si (h)unguri, n’a existat niciodata vreo problema. Vazand ca i-a interesat doar ocuparea Transilvaniei, iar in razboiul contra Imperiului Diabolic Comnunist, (h)ungurii trageau cu cartuse oarbe, ca nu cumva sa-i ucida pe fratii lor judeo-bolsevici, germanii i-au retras pe (h)unguri de pe front, ca acum, sa se laude si sa se dea mari, ca ei, au fost cei mai devotati Germaniei naziste si ca n’au tradat ca Romania. Asa-zisa tradare a Germaniei naziste de catre Romania este o falsa poveste. Tinem sa precizam ca, nu Maresalul Ion Antonescu, seful Statului si al Armatei Romane, a tradat Germania nazista, ci fostul rege Mihai de Cohenzollern, in a carui vene curge sange german si jidanesc. Am spus ca (h)ungurii sunt frati cu judeo-bolsevicii, pentru ca, inca din 1919, ei au incercat sa faureasca prima republica socialista de tip sovietic in centrul Europei. Aceste planuri diabolice judeo-comuniste, au fost zdrobite de catre falnica si curajoasa Armata Romana, care ca drept dovada a victoriei, a agatat o opinca romaneasca in centrul Budapestei, dar (h)ungurii vor primi si un bocanc romanesc in fund, daca nu se vor linisti in privinta autonomiei si independentei culturale, judiciare si teritoriale.
"În anul 1952, pentru a-i tine pe români în sah si pentru a arata,"pisica" popoarelor aflate sub calcîiul sau, Stalin a hotarît înfiintarea Regiunii Autonome Maghiare. Uneltele lui au fost consilierii sovietici Tumanov si Arhipov. Tocmai atunci, se elabora o noua Constitutie, la care ungurii au facut mii de amendamente, referitoare la înfiintarea Regiunii Autonome Maghiare, cum ar fi: transformarea acestei noi unitati într-un autentic stat în stat; înfiintarea unei Republici Secuiesti; un Guvern maghiar, care sa aiba sediul la Tg. Mures, cu Armata, Politie si Jandarmerie, cu drapel propriu, similar cu cel al Ungariei, precum si cu moneda, dar si cu Justitie si Administratie în care sa se vorbeasca numai limba lui Attila si, în sfîrsit, cu crearea unui coridor care sa faca legatura acestui hibrid monstruos cu Ungaria, dupa care acestea doua sa se uneasca. Rog a se compara cererile din 1952 cu cererile din 2006 – sînt aproape identice! Si, pentru a consfinti noua Constitutie stalinista, la 23 septembrie 1952, Gh. Gheorghiu-Dej spunea, sub cupola Marii Adunari Nationale (citez dupa documentatia profesorului universitar Petre Turlea): ,,Proiectul Constitutiei ridica pe o treapta înalta rezolvarea democrata a problemei nationale în România, prevazînd crearea Regiunii Autonome Maghiare… Oamenii muncii, educati de partid în spiritul internationalismului, au salutat cu însufletire aceasta prevedere a proiectului de Constitutie. Dusmanii poporului muncitor, care în trecut au atîtat si au speculat vrajmasia artificiala creata între români si cetatenii de alte nationalitati si care ar dori sa redobîndeasca pozitiile pierdute prin atîtarea sovinismului, au reactionat furios si plini de turbare fata de aceasta masura. (…) Crearea Regiunii Autonome Maghiare va întari, considerabil, Statul Român. (…) Noua Constitutie va însufleti poporul muncitor la noi victorii în construirea socialismului, pentru întarirea Patriei si a întregului Lagar al Pacii si al socialismului, în frunte cu Marea Uniune Sovietica. Izvorul marii forte mobilizatoare a noii Constitutii îl constituie ideile marxism-leninismului, ideile marelui geniu al omenirii muncitoare, tovarasul Stalin" – am încheiat citatul, repet, din cuvîntarea lui Gh. Gheorghiu-Dej, rostita la 23 septembrie 1952 în fata celor 324 de deputati, care, a doua zi, au votat, la doua mîini, noua Constitutie, cu Regiune Autonoma Maghiara cu tot si cu ,,unda verde" pentru o noua purificare etnica facuta de kominternistii unguri. Exemplele pot continua. Prin alte tari, cei care pericliteaza Siguranta Nationala, sau militeaza pentru secesiune, ori si-au facut trupe paramilitare, mai intra si la închisoare, ori sînt declarati indezirabili, deci ,,persona non grata", si expulzati", a tinut sa precizeze liderul PRM, Corneliu Tudor, membru in Parlamentul Romaniei, in revista sa, Romania Mare.
Domnule presedinte Traian Basescu si domnule prim-ministru Calin Popescu Tariceanu, cum puteti sa fiti atat de indiferenti la tara pe care o conduceti, la faradelegile din Romania si va lasati intimidati de acesti venetici veniti din Altai pe pamanul nostru strabun al geto-dacilor ? De ce priviti cu nepasare cum acesti asiatici incearca pe toate caile si prin toate mijloacele sa dezmembreze Statul National Roman si de drept ? Va este frica ? De cine, de (h)unguri ? De ce ati intrat in politica daca nu aveti curajul si demnitatea nationala, sa le dati lovitura de gratie si exemplara acestor asiatici, acestor barbari, numiti de europeni, "Omul bolnav al Europei" ?! Ar fi mai bine si corect pentru ei, sa ceara pamant si autonomie de la rusi. Reginea Altai, de unde acesti (h)unguri provin este foarte slab populata, cu o densitate foarte mica, mai ales de cand ei au parasit-o.
Domnilor, n’aveti dreptul ca in numele poporului daco-roman sa permiteti ca acesti venetici din fundul Asiei sa atenteze la integritatea Statului Roman. Tot asa cum nu puteti permite in continuare ca, in Romania, sa existe un rege al tiganilor, sau un imparat al acestor asiatici nomazi din Industan, nordul Indiei. Tiganii, care mai nou isi zic romi,cu scopul de a fi confundati cu romanii, au fost robii tatarilor, dar dupa ce tatarii au fost infranti in 1400, au ramas sa-si faca de cap pe la noi si alte tari europene.(Nicolae Iorga, "Istoria Romanilor"Chisinau,Uniunea Scriitorilor, editia 1992, pag.24). Majoritatea tiganilor sunt inculti si le fuge mintea numai la hotie, inselatorie si escrocherii, din care cauza au fost alungati din India. Fiind inapoiati mintal, si astazi traiesc in satra si duc o viata nomada si parazitara. Ei sunt o mare insulta si rusine pentru civilizatia Europei, vorba proverbului "Si tiganii au bani, dar n’au cinste". Suntem informati ca Guvernul Roman, fiind in cardasie cu tiganii, a decretat prin lege ziua de 8 Aprilie, ziua internationala a tiganilor. Nu-i destul ca tiganii fura din buzunarele daco-romanilor, dar trebuia ca si din bugetul Statului Roman sa fie cheltuite miliarde de lei, pentru organizarea sarbatorii tiganilor ? Cine a vazut la OTV, multimea tuciurie, care a intunecat Casa Poporului (Daco-Roman) din Bucuresti la 8 Aprilie a.c.,a avut pentru o clipa senzatia ca, Romania este tara tiganilor, asa cum vor ei sa lase impresia. Cum a fost posibil asa ceva domnilor ? Pentru ca tiganii v-au ghicit in ghioc, "partea si norocul", ori ca i-au dedicat un cantec tiganesc, prietenului dvs. de pahar, macedoneanul Gigi Becali, care a trecut echipa nationala de fotbal "Steaua" in proprietatea sa personala ?
Din cate suntem informati Dr.Napolion Savescu de la Fundatia Dacia din New York, impreuna cu alti istorici daco-romani din tara si exil, v-au cerut ca anul 2006, cand se implinesc 1900 de ani de la moartea regelui geto-dac Decebal, sa fie declarat "ANUL DECEBAL", dar ati refuzat. In schimb, ati declarat anul 2006 ca "Anul Cultural Traian",deci pe invers, si-l sarbatoriti pe imparatul roman Traian, cel care a cotropit 14% din Dacia; a distrus capitala geto-dacilor Sarmizegetusa; a jefuit aurul si argintul geto-dacilor si a ucis o multime de geto-daci. Iar daca nu stiti cine au fost geto-dacii, invatati dela marele poet national Mihai Eminescu, care a spus: "Era un popor brav acela, care-a impus tribut Romei. Era un popor nobil acela,a carui cadere te umple de lacrimi, iar nu de dispret, si a fi descendentul unui popor de eroi, plin de noblete, de amor de patrie si libertate,a fi descendentul unui asemenea popor n-a fost si nu va fi rusine niciodata." (Dacia magazin, nr.28,Ianuarie 2006, pag.1) Pai cum sa nu se prapadeasca de ras, bulibasii Madalin Voicu si Nicolae Paun de la Partidul Romilor, cand vad ca, Guvernul Romaniei, jandarmii, politia, SRI-ul si armata, ii sprijina pe tigani in manifestarile si actiunile lor anti-romanesti, in manalele si "gelem gelem-urile" lor ?! Unde sa mai pomenit ca in Romania, ca nationalitatile straine sa aiba propriul lor deputat in Parlament ? Aceasta este nu numai o insulta grosolana, ci un atentat criminal la adresa poporului daco-roman. Statele Unite ale Americii, este o tara formata din imigranti din peste 100 de tari ale lumii, dar daca tiganii, ori maghiarii, ori jidani, ori alte etnii de aici, ar indrazni sa-si impuna propriu lor reprezentant in Congresul American, iar baga la puscarie si tortura mai ceva ca pe prizonerii de la Abu Ghraib, Kabul si Guantanamo Bay. Si atunci, daca Romania vrea sa copieze modelul de viata americana, de ce le permite etniilor stranie sa-si faca de cap ? Si de ce, daco-romanii nu se pot bucura de drepturi si libertati depline in propria lor patrie, iar etniile straine se bucura de privilegii si drepturi mai mari decat ale daco-romanilor get-begeti ? Vrem un raspuns concret, si-l vrem acum, nu la sfantul asteapta ori pe lumea cealalta !
Se stie bine, fara sa mai repetam noi,ca, poporul nostru daco-roman este de rasa alba si unul dintre cele mai vechi popoare europene, fapt scos in evidenta chiar de catre parintele istoriei, Herodot,de rasa si neam tracic. Iar daca (h)ungurii, tiganii si jidanii, n’au respect pentru rasa si natia noastra, atunci noi, de ce trebuie sa fim toleranti cu ei ? Din prostie ? De fraieri ? Avem trista experienta cu rusii, vorba proverbului "Daca-i dai nas lui Ivan, el se urca pe divan", acum si (h)ungurii si tiganii si-au luat nasul la purtare ? Se stie ca "Cine fura azi un ou, maine fura un bou" si "Pe cine nu-l lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti" si atunci de ce trebuie sa fim indulgenti si milosi cu acesti venetici, care uneltesc sa transforme Romania in Ungaria Mare, ori in Romanistan cum s-a zvonit, ori in Judeland, cum a spus Radu Theodoru in cartea sa "Romania ca o prada", pag.164.? Dupa cum se vede treaba guvernul si autoritatile romane, n’au nici un interes sa-i puna la punct pe tigani, ci urmareste sa-i asimileze si integreze pe daco-romani la satra tiganeasca. Numai ca, vorba proverbului "Socoteala de acasa, nu se potriveste cu cea din targ", iar daca (h)ungurii n-au reusit intr-o mie de ani sa-i maghiarizeze pe transilvaneni, rusii n’au reusit sa-i rusifice pe moldoveni cu toata teroarea lor feroce comunista, iar bulgarii n’au reusit sa-i slavonizeze pe munteni, sa nu creada cineva, ca ne vom lasa mult dusi cu vraja si cobza de catre tigani. Noi, nu spunem ca, nu sunt si daco-romani compromisi, egoisti si lasi, care tradeaza si-si pleaca capul pentru un ciolan, dar este bine sa se aiba in vedere ca sunt si patrioti adevarati, care sunt pe faza cu ce se intampla zi de zi; care revizuiesc istoria; scot adevarul la lumina si sunt gata si capabili sa le dea dusmanilor riposta cuvenita.
Este bine cunoscut faptul ca, atunci cand, cineva arata raul si crimele comise de etniile straine, in special cele comise de jidani, acestia nici una nici doua, vin cu acuzatia de ura rasiala si anti-semitism. Tinem sa subliniem ca, noi, daco-romanii nu ne-am dus niciodata, dar niciodata in Altai, ori Industan, ori Israel sa ne impunem punctul nostru de vedere. In schimb, acesti tuciurii, au venit la noi -- nepoftiti si nedoriti de nimeni-- si uneltesc de a ne impune prin forta -- in casa si tara noastra -- cultura, religia, politica si traditiile lor. Si aceasta inseamna adevarata ura rasiala sau "hate crime" cum spun americanii, precum si bigotism, sovinism, xenofobie, fanatism, barbarie si extremism. Iar cine sustine ca, daca-ti iubesti si protejezi valorile rasiale si nationale, inseamna ceva rau, in mod sigur are o grava problema psihica. Noi, daco-romanii, nu vrem nici in ruptul capului sa fim subordonati nemtilor ori rusilor care sunt ca si noi de rasa alba, dar aceasta nu inseamna ca suntem rasisti, asa ca ar fi cazul sa se puna capat aberatilor cu rasismul.
Termenul de "semit", care se refera la arabi si jidani, a fost inventat acum 100 de ani, de catre un ziarist german. Dar jidanii, insusindu-si acesta termen, in mod abuziv isi aroga titlul de unica rasa semita. Si culmea ironiei, au avut tupeul sa-i numeasca anti-semiti pana si pe palestinieni, care sunt de aceiasi rasa semita ca si ei. Mult nu mai tine vrajeala cu "anti-semitismul",cu smecheria, santajul si minciuna jidaneasca. Cum adica, jidanii trag cu rachete din elicoptere si cu tunul din tancuri in palestinieni, iar daca acestia isi apara cu pietre pamantul lor ocupat ilegal de Israel, tot palestinienii sunt numiti teroristii, nu asasinii jidani ?! Hai ca asta-i buna ! Si chestiunea cu asa-zisul holocaust nazist contra jidanilor, este o poveste contrafacuta, cu multe semne de intrebari. Spre exemplu, istoricul jidan Norman G.Finkelstein, in cartea sa "The Holocaust Industry (Industria Holocaustului)",a scos in evidenta ca holocaustul nazist, e o industrie de stoarcere de bani, in interesul organizatiile obscure sioniste. Un alt istoric jidan, Bryan Mark Rigg, in cartea sa "Hitler’s Jewish Soldiers (Soldatii Jidani ai lui Hitler)", a scos la iveala din arhivele germane, ca zeci si zeci de mii de jidani, au facut parte din armata nazista. Unii dintre acestia, au avut inalte grade militare, chiar comandanti de lagare naziste, asa ca le recomandam jidanilor sa ceara despagubiri pentru pretinsele persecutii si suferinte indurate, de la jidanii care au imbracat uniforma nazista.
Si la noi in tara, au fost multe jidauce care s-au casatorit din dragoste cu cei mai infocati lideri legionari, iar multi jidani au imbracat camasa verde legionara,si au strigat mai tare decat legionarii romani "Traiasca Legiunea si Capitanul!". Apoi nu trebuie scapat din vedere faptul ca, in perioada celui de-al doilea razboi mondial, multi jidani, au jucat un rol important la deportarea jidanilor,asa ca s-o lase balta cu aberatiile ca Romania "a ucis, a ucis, a ucis", ca ei sunt de vina. Parintele nationalismului daco-roman, Mihai Eminescu, a avut mare dreptate cand a spus despre jidani, urmatoarele: "O semintie care castiga toate drepturile fara sacrificii si munca, e cea evreiasca. La orice popor drepturile publice si private au fost rezultatul unei munci seculare si a unor sacrificii insemnate… Ce servicii a adus omenirii indaratnicul si egoistul neam evreiesc ?… Apoi sunt totdeauna o arma a strainilor in contra noastra… Evreii sunt o armie economica, o rasa de asociati naturali contra a tot ce nu e evreu". (Mihai Eminescu "Evreii si Conferinta", pag.100)
Nu se poate ca Statul multimilenar Daco-Roman sa n’aiba un presedinte si prim-ministru patriot, ci niste Papura Voda, care creeaza impresia ca Romania este o tara a nimanui, cu exceptia "politicienilor" corupti din partidele din opozitie ori de la guvernare. Noi stim bine D-le Basescu, ca la alegeri, n’ati fi acumulat voturile necesare, dar ati fost ajutat din strainatate, in special de catre americani, nu pentru ca erati bun, ci pentru ca opozantul a fost prea corupt, fapt ce s-a dovedit nu de mult.
Rabdarea poporului Daco-Roman are si ea o limita.Franta nici nu se gandeste sa le dea autonomie,nici macar corsicanilor. Milioane de arabi, care locuiesc in Franta, sunt obligati sa invete si sa vorbeasca limba franceza. Acelasi lucru, aceiasi situatie e si in Spania. Germania cu milioanele ei de turci, ii obliga pe toti sa vorbeasca limba de stat – germana. Irlandezii au luptat cu arma in mana, pe viata si pe moarte cu englezii, dar Anglia nici acum nu i-a acordat independenta deplina Irlandei, ci o tine impartita in doua, pentru a putea-o controla si domina mai bine. Si aceste tari sunt cele care se cred cele mai democratice. Insa guvernatii acelor tari, nu sunt naivi, ei stiu ca democratia vestica e o minciuna jidaneasca, de aceia ei isi apara interesele lor nationale.
Si democratia are o limita domnilor. Ne intrebam de aici, din SUA, chiar toate guvernele care s-au perindat in Romania, au fost si sunt tradatoare de tara ? Chiar toate guvernele sa urasca la ordinul conspiratiei internationale judeo-masonica acest popor geto-dac care este baza vechii Europei, si-i vrea pierirea ? Sa stiti domnilor potentati ca, poporul nostru pana la urma se va razbuna si nu numai impotriva (h)ungurilor, tiganilor,secuilor, jidanilor, nemtilor, dar a arabilor, negrilor, chinezilor si altor minoritati, care au patruns in tara noastra cu ajutorul guvernantilor corupti pana in maduva oaselor. De asemenea, este bine sa aveti in vedere ca, daca veti trada interesele nationale, razbunarea poporului se va rasfrange si impotriva dvs. si veti fi pedepsiti chiar si in mormant.
Daca calaii de sange iudaic cum au fost V.Lenin si I.Stalin,sau Marx si Engeles, au fost aruncati la groapa cu gunoi, pigmeii care slujesc interesele straine Neamului si Patriei noastre,vor putrezi mult mai repede in acele gropi de gunoi, acolo unde le este locul pe care-l merita. Multi dintre noi, v-au sprijinit si au votat pentru dvs.D-le Basescu, dar cred ca ne-am inselat amarnic. Alta data vom fi mai prudenti la minciunile "dizidentilor", care banuim ca-si pastreaza carnetul rosu de membru PCR, in dosul icoanei Maicii Domnului, ori in Biblie. D-le Basescu, ati castigat alegerile cu sloganul "Sa traiti bine!". La cine in fond v-ati referit sa traiasca bine, la poporul daco-roman ori la hoti, escroci, sarlatani si fostii comunisti ? Ce ati facut in mod concret pana acum, ca poporul daco-roman a carui conducator sunteti, sa traiasca bine ? Daca n’ati facut nimic bun pentru Neamul si Patria nostra, ci slujiti agentura straina ca predecesorii dvs. de ce ati pacalit si inselat poporul sa voteze cu dvs., promitand-i ca veti face si veti drege ?
Cine dintre titanii comunisti, au crezut ca Imperiul Diabolic Comunist va cadea ? Nimeni! Tot asa, va veni ca o vijelie, o noua schimbare in binele poporului Daco-Roman. Chestiunea cu Uniunea Europeana, care este o copie a Uniunei Sovietice, dar cu alta tichie, este o utopie, asa cum a fost comunismul si se v-a destrama mult mai repde decat a durat destramarea Uniunii Sovietice. Asa ca cititi… si luati bine aminte! Se face mare valva cu puterea militara a NATO-lui, dar aceasta n’a fost in stare, sa traga un singur cartus asupra Cortinei de Fier comuniste,cu scopul de a elibera popoarele est europene din lagarele mortii comuniste. Ca dupa prabusirea imperiului diabolic comunist, vorba proverbului "Multi viteji se arata", iar Organizatia Tratatului Nord Atlantic, o face pe-a grozava, prin tari ca fosta Yugoslavie, ori in Afganistan, n’are nici o mare importanta si valoare. Dar daca ar avea de-a face cu tari mari, cum e China, India, Pachistan, Rusia si altele, imediat ar face stanga imprejur si si-ar abandona cauza. Merge vorba ca China sa preia Taivanul, dar va avea curajul NATO sa lupte pentru apararea Taivanului contra Chinei comuniste ? Nici vorba! N’are curajul Armata Americana sa faca acest lucru, mai ales dupa ce generalii chinezi, au anuntat ca vor folosi arme nucleare contra Statelor Unite, daca se va amesteca in acest conflict, dar nu NATO, in care fiecare vorbeste in limba lui. Apoi dupa cum au facut cunoscut public, unii congresmeni americani, ca Statele Unite sa poata apara Taivanul contra Chinei, trebuie sa imprumute bani de la China, si aceasta e de rasul curcilor. Taivanul va fi abandonat cat de curand de americani si de NATO, asa cum "faimoasa" Anglie, a abandonat si a plecat cu coada intre picioare din Hong-Kong. Asadar, degeaba alearga unii cu gura cascata dupa U.E. si NATO, ca acestea sunt niste gogosi umflate a globalistilor,cum se numesc mai nou internationalistii socialisti marxist-leninisti, deci fara nici o baza temenica si viitor. Lamurindu-se de aceste povesti de adormit naivi, in Romania, vor veni la putere noi generatii, de adevarati patrioti nationalisti, care vor respecata poporul nostru Daco-Roman si principiile de libertate, dreptate si adevar. Timpul in care comunistii deghizati in democrati isi bat joc de natiunea noastra, cultura, economia, teritoriul, idealurile si traditiile noastre nationale strabune, va apune pentru totdeauna. In Romania nationalista, etniile straine ca (h)ungurii, tiganii, secuii, jidanii, nemtii, rusii, bulgarii, turcii si altele, nu vor mai sta in capul mesei, iar daco-romanii la coada vacii, ori la cules de capsuni in Spania, ori slugi in Israel si alte tari. Pentru binele si triumful cauzei nationale, a Geto-Daciei, tara noastra va deveni un stat autoritar si de drept, in care va domnii cinstea si onoarea, nu coruptia, lasitatea si tradarea. Iar cei care n’au respect pentru Natiunea si Patria noastra, n’au ce cauta pe pamantul nostru sacru nici in trecere, nu mai cu seama sa indrazneasca sa ceara autonomie si sa intemeieze stat in stat.
In concluzie, daca jidanii dupa 2000 de ani, si-au adus aminte ca au o patrie a lor de origine si s-au dus in mare parte in Israel, tot asa si (h)ungurii trebuie sa se intoarca inapoi in Altai, iar tiganii inapoi in nordul Indiei, in Neapal, la mosii si stramosii lor. Atata timp, cat daco-romanii get-begeti, traiesc o viata grea, in saracie si mizerie, nu trebuie sa existe nici un colt de speranta pentru etniile straine, care le fac adevaratilor bastinasi ai pamantului nostru sacru, viata tot mai grea si amara. Si acest lucru ar trebui sa-l inteleaga de buna voie, fara a ne determina sa trecem la represalii si suporta consecintele bine meritate.
Este clar ca Buna Ziua, ca aparatul represiunii comuniste din Romania si Moldova, era format in mare parte din elemente teroriste si criminale apartinand etniilor straini, in majoritatea lor jidani, maghiari si tigani. Sub regimul dictaturii comuniste, aceste etnii straine au comis abuzuri, teroare, crime, genocid si holocaust rosu, contra Natiunii Romane, pacii si umanitatii. Iar ca acestia sa indrazneasca, sa scoata din nou capul, mi se pare o nesimtire, barbarie, o insulta grosolana si o tentativa de crima contra fiintei noastre nationale. De aceea, este bine sa se stie ca, noi, adevaratii patrioti nationalisti daco-romani, nu vom avea liniste si pace, pana cand, faradelegile si suferintele indurate pe nedrept de Natiunea si Patria noastra nu vor fi razbunate. Prin urmare D-le Basescu si D-le Tariceanu, trebuie sa va decideti cu cine sunteti, cu noi, poporul daco-roman si nationalismul luminat, ori cu etniile si agentura internationalista.
Pentru victoria cauzei nationale!
Constantin Burlacu, Presedinte al Ligii Apararii Nationale
Ph.D. Mihai Dascal, Secretar al Ligii
P.O.Box 292
Brooklyn, NY 11237
Tel/Fax:718-381-3804
E-Mail:DACIALAN@AOL.COM
-------------------------------
Nota 1). Hungurii in propaganda lor revizionista nu amintesc un cuvant macar de unirea de la 1 Decembriei 1918. Ei ataca doar Tratatul de la Trianon, care consfinteste unirea. De ce ? Fiindca unirea s-a infaptuit de catre poporul daco-roman majoritar in Transilvania, pe care ei nu vor sa-l recunoasca, pentru ca sunt oameni bolnavi,cum bine au si fost numiti de catre vecinii Ungariei si toata lumea civilizata europeana.
Nota 2).Hungurii daca de-a lungul timpului n’ar fi fost ajutati de Vatican, Italia, Austria, Germania, si Rusia, ar fi ajuns mai rau ca tiganii cu satra prin diferite tari europene. Asa ca degeaba umbla maghiarii cu diferite harti in care Transilvania este inclusa contra vointei poporului daco-roman la Hungaria, ca Trasilvania ca si Muntenia si Moldova, de la Nistru si pana la Tisa este Patria Daco-Romanilor, mostenita de la geto-daci, traci, pelasci si hipoborieni de mii si mii de ani. Patria de origine a ungurilor este in Altai, de unde-si trag radacina, asa ca n’ar fi rau daca s-ar intoarce inapoi in acele stepe lasate goale decat ar umbla cu tot felul de pretentii absurde si neintemeieate prin Europa. Intr-un proverb batranesc se spune ca "Cine seamana vant/Culege Furtuna",iar daca maghiarii nu vor inceta cu propaganda lor hortista,retrograda si sovina, cu toate ca e la moda acum Uniunea Europeana, nu-i exclus ca intr-un viitor nu prea indepartat, Armata Romaniei si patriotii ei nationalisti sa ocupe Buda-Pesta, asa cum s-a intamplat in 1918, cand si-au agatat in centrul capitalei "Ungariei Mari" opinca si obielele pe care le-au stors in gura hungurilor,cum bine au meritat.

Democratie si iluzii

Sfârşitul programat al democraţiei
categorie: Antiglobalizare | autor: Aciduzzul
11 Decembrie 2009


traducere Alina Antonia
1.Puterea a trecut în alte mâini
Adevăraţii stăpâni ai lumii nu mai sunt guvernele ţărilor, ci conducătorii grupurilor multinaţionale financiare sau industriale şi ai unor instituţiilor internaţionale „opace” (FMI, Banca Mondială, OCDE, OMC, băncile centrale). Prin urmare, cei care conduc lumea nu sunt aleşi în mod democratic, în ciuda impactului deciziilor lor asupra vieţii populaţiei. Puterea acestor organizaţii se exercită la o dimensiune planetară, în timp ce puterea statelor e limitată la o dimensiune naţională. De altfel ponderea societăţilor multinaţionale în fluxurile financiare a depăşit-o de mult pe cea a statelor.
La dimensiune transnaţională, mai bogate decât statele şi reprezintând principalele surse de finanţare ale partidelor politice de orice orientare în majoritatea ţărilor, aceste organizaţii se situează de fapt mai presus de legi şi de puterea politică, mai presus de democraţie.
Iată lista cifrelor de afaceri ale unor organizaţii multinaţionale, comparate cu PIB-ul statelor. Ea spune multe despre puterea planetară pe care aceste societăţi sunt în curs s-o capete. O putere tot mai mare, datorată accelerării fuziunii între organizaţiile multinaţionale.
Cifre de afaceri sau PIB, în miliarde de dolari
General Motors 178,2 Singapore 96,3
Danemarca 161,1 Toyota 95,2
Tailanda 157,3 Israel 92
Ford 153,5 General Electric 90,8
Norvegia 153,4 Filipine 83,1
Mitsui & Co 142,8 IBM 78,5
Polonia 135,7 NTT 77
Africa de Sud 129,1 Axa – UAP 76,9
Mitsubishi 129 Egipt 75,2
Royal Dutch Shell 128,1 Cile 74,3
Itoshu 126,7 Irlanda 72
Arabia Saudita 125,3 Daimler-Benz 71,5
Exxon (Esso) 122,4 British Petroleum 71,2
Wall Mart 119,3 Venezuela 67,3
Ford 100,1 Groupe Volkswagen65,3
Grecia 119,1 Noua Zeelanda 65
Finlanda 116,2 Unilever 43,7
Marubeni 11,2 Pachistan 41,9
Sumimoto 109,3 Nestle 38,4
Malaezia 97,5 Sony 34,4
Portugalia 97,4 Egipt 33,5
Singapore 96,3 Nigeria
Ansamblul celor mai mari 5 firme din lume 526,1
Orientul Apropiat si Africa de Nord 454,5
Asia de Sud 297,4
Africa Sub-Sahariana 269,9
Cifrele datează din 1999.
Surse: Banca Mondială (World Development Rapport 1998-1999), Forbes, The Nation, Institutul de Cercetare al Naţiunilor Unite pentru dezvoltare socială (Statele Disarray, Geneva, 1995), Le Courier National, Le Monde Diplomatique.
2.Iluzia democraţiei
Democraţia a încetat deja să mai fie o realitate.
Responsabilii organizaţiilor care exercită puterea reală nu sunt aleşi în mod democratic şi publicul nu e informat în ceea ce priveşte deciziile lor.
Raza de acţiune a statelor este din ce în ce mai redusă datorită existenţei unor acorduri economice internaţionale în privinţa cărora care cetăţenii n-au fost nici consultaţi, nici informaţi.
Toate aceste tratate elaborate în ultimii cinci ani (GATT, OMC, AMI, NTM, NAFTA) vizează un scop unic: transferul puterii statelor către organizaţii non-alese, cu ajutorul unui proces numit “globalizare”.
Suspendarea proclamată şi explicită a democraţiei n-ar fi exclus să provoace o revoluţie. Acesta e motivul pentru care s-a decis menţinerea unei democraţii de faţadă şi o deplasare a puterii reale către alte focare de putere.
Cetăţenii continuă să voteze, dar votul lor a fost golit de orice conţinut. Ei votează pentru alegerea unor responsabili care nu mai deţin practic adevărata putere. Tot astfel, deoarece nu mai este nimic de hotărât, programele politice de “dreapta” şi de “stânga” au ajuns să se asemene atât de mult în toate ţările occidentale.
Pentru a rezuma, nu putem alege felul de mâncare, dar putem alege sosul. Mâncarea pe care suntem forţaţi s-o consumăm se numeşte “noul sclavagism”, asezonat cu sos picant – de dreapta – sau dulce acrişor – de stânga.
3. Dispariţia informaţiei
De la începutul anilor ’90 informaţia a dispărut în mod progresiv din media destinată marelui public.
Ca şi alegerile, jurnalele televizate continuă să existe, dar ele au fost golite de conţinut.
Un jurnal televizat conţine maxim 2-3 minute de informaţie reală. Restul este constituit din subiecte “de revistă”, din reportaje anecdotice, din fapte diverse, din mici bârfe şi reality-show-uri.
Analizele jurnaliştilor specializaţi ca şi emisiunile de dezbatere a informaţiilor au fost aproape în totalitate eliminate.
Informaţia se reduce de acum doar la anumite segmente din presa scrisă, citită de către o minoritate de persoane.
Dispariţia informaţiei este semnul clar că regimul nostru politic şi-a schimbat deja natura.
4. Strategii şi obiective pentru controlul lumii
Responsabilii puterii economice provin aproape în totalitate din aceleaşi cercuri, din aceleaşi medii sociale. Ei se cunosc între ei, se întâlnesc, împărtăşesc aceleaşi idei şi aceleaşi interese.
Deci în mod natural ei toţi împărtăşesc aceeaşi viziune a ceea ce ar trebui să fie lumea viitoare ideală (pentru ei).
În consecinţă este firesc ca ei să cadă de acord în privinţa unei strategii şi să-şi sincronizeze respectivele acţiuni către obiective comune, inducând situaţii economice favorabile realizării obiectivelor lor. Iată câteva elemente ale strategiei lor:
Slăbirea statelor şi a puterii politice. Destabilizare. Privatizarea serviciilor publice.
Dezangajarea totală a statelor din economie, incluzând aici sectoarele educaţiei, cercetării, şi la un moment dat al poliţiei şi al armatei, destinate să devină sectoare exploatabile de către întreprinderi private.
Îndatorarea statelor cu ajutorul corupţiei, a lucrărilor publice inutile, a subvenţiilor date întreprinderilor fără justificare, sau a dispenselor militare. Când se acumulează un munte de datorii, guvernele sunt constrânse la privatizare şi la desfiinţarea serviciilor publice. Cu cât un guvern este mai mult sub controlul “Stăpânilor lumii”, cu atât mai mult el trebuie să mărească datoria ţării sale.
Sărăcirea angajaţilor şi menţinerea unui nivel de şomaj ridicat, întreţinut prin dislocarea şi mondializarea pieţei muncii. Aceasta măreşte presiunea economică asupra salariaţilor, care sunt atunci gata să accepte orice salariu şi orice condiţii de muncă.
Reducerea ajutoarelor sociale, pentru a creşte motivaţia şomerilor de a accepta orice muncă pentru orice salariu. Ajutoare sociale prea ridicate împiedică şomajul să facă presiune în mod efectiv asupra pieţii muncii.
Împiedicarea creşterii revendicărilor salariale în Lumea a Treia, menţinând aici regimuri totalitare sau corupte. Dacă lucrătorii din Lumea a Treia ar fi mai bine plătiţi, acest lucru ar contraveni principiului însuşi al dislocării şi al pârghiei pe care ei îl exercită asupra pieţei muncii şi al societăţii în Occident. Acesta este deci o cheie strategică esenţială care trebuie păstrată cu orice preţ. Faimoasa “criză asiatică” din 1998 a fost declanşată cu scopul de a păstra această cheie.
5. Artibutele puterii
Organizaţiile multinaţionale private se dotează în mod progresiv cu toate atributele puterii statelor: armate (1), reţele de comunicaţii, satelite (2), servicii de informaţii, fişiere ale indivizilor (3), instituţii judiciare (stabilite de OMC şi AMI, acord conform căruia o astfel de organizaţie multinaţională va putea să târască un stat în faţa unei curţi de justiţie internaţionale speciale).
Etapa următoare – şi ultima – pentru aceste organizaţii ar fi să obţină puterea poliţienească şi militară care corespunde noii lor puteri, creând propriile lor forţe armate, deoarece armatele şi poliţiile naţionale nu sunt adaptate pentru apărarea intereselor acestor organizaţii în lume.
La un moment dat, armatelor li se va solicita să devină întreprinderi private, prestatoare de servicii, lucrând pe bază de contract cu statul, ca şi cu orice alt client privat capabil să le plătească serviciile. Dar, în etapa ultimă a planului, aceste armate particulare vor servi intereselor marilor organizaţii multinaţionale şi vor ataca statele care nu se vor plia pe regulile noii ordini economice.
Deocamdată acest rol este asumat de armata Statelor Unite, ţara cea mai bine controlată de societăţile multinaţionale.
Note:
1 – Armate particulare
Armatele particulare există deja în Statele Unite. Este vorba de societăţile DynCorp, CACI şi MPRI, prototipuri ale viitoarelor armate particulare. DynCorp a acţionat în numeroase regiuni unde Statele Unite doreau să intervină din punct de vedere militar, fără a purta responsabilitatea directă (în America de Sud, în Sudan, în Kuweit, în Kosovo, în Irak…).
La sfârşitul anului 2002 DynCorp a fost răscumpărat de către Computer Sciences Corporation, una dintre cele mai importante societăţi americane de servicii de informatică. În mai 2004, DynCorp şi MPRI au fost implicate în torturarea prizonierilor irakieni. Armatele particulare (numite “antreprenori” de către Pentagon) reprezintă 10% din efectivele americane trimise în Irak.
2 – Sateliţi
Microsoft a renunţat în final la proiectul său Teledesic, o reţea de 288 sateliţi de comunicaţie care trebuiau să constituie o urzeală în jurul întregii planete. Dar alte companii multinaţionale se pregătesc să creeze reţele similare de sateliţi de comunicaţie. De asemenea, sateliţi de observaţie particulari sunt gata instalaţi. Două societăţi comercializează imagini de rezoluţie mare din orice loc de pe planetă susceptibil de a-i interesa pe cumpărători.
3 – Fişiere individuale
Numeroase societăţi fondate în aceşti ultimi ani (în principal în Statele Unite) sunt specializate în colectarea informaţiilor individuale, oficial cu scopuri comerciale. Dar aceste fişiere private încep să reunească milioane de profile individuale foarte exacte ale consumatorilor repartizaţi în zona ţărilor occidentale. Informaţiile din aceste fişiere sunt vândute oricui doreşte să le cumpere.
6. Adevărata realitate a banilor
Banii sunt astazi în mod esential virtuali. Ei au ca singura realitate un sir de 0 si 1 în computerele bancilor. Marea majoritate a comertului mondial are loc fara bani fizici si doar 10% din tranzactiile financiare zilnice corespund unor schimburi economice în “lumea reala”.
Pietele financiare ele însele constituie un sistem de creatie a banilor virtuali, a unui profit care nu se bazeaza pe crearea unei adevarate bogatii. Gratie jocului pietelor financiare (care permite transformarea în beneficii a oscilatiilor cursurilor bancare), investitorii avizati pot fi declarati mai bogati , printr-o simpla circulatie a electronilor în computere.
Aceasta creatie de bani fara a crea o bogatie economica corespunzatoare este însasi definitia crearii artificiale a banilor. Ceea ce legea interzice falsificatorilor de bani si ceea ce ortodoxia economica liberala interzice statelor este deci posibil si legal pentru un numar restrâns de beneficiari.
Daca dorim sa întelegem ce este în mod real banul si la ce serveste el, e sufiecient sa inversam vechea zicala: “ timpul înseamna bani”.
Banii înseamnă timp
Banii reprezinta ceea ce permite cumpararea timpului altora, timp care a fost necesar sa se creeze produse sau servicii de consum.
Banii, Timpul si Sclavii
Din punct de vedere tehnic banii reprezinta o unitate de calcul intermediara pentru schimbul timpului contra timp, fara a fi posibila compararea directa a timpului unora cu al altora. Deoarece fiecare conversie între bani si timp se face pe baza unei estimari subiective, care variaza în functie de raportul fortei economice si informationale între cumparator si vânzator.
În practica acest raport de forte este întotdeauna defavorabil consumatorului – salariat.
Când un individ dintr-o categorie medie cumpara un produs el plateste timpul care a fost necesar pentru a fabrica acest produs la un pret mai ridicat decât salariul care îi este lui platit pentru o fractiune echivalenta din propriul lui timp.
De exemplu, daca o masina este produsa în 2 ore de 20 de salariati (întelegându-se aici munca comerciantilor si munca depusa pentru echipamentele de productie folosite), salariul fiecarui salariat pentru aceste doua ore ar trebui sa fie egal cu 1/20 din pretul masinii, adica 500 E daca masina a costat 10000 E. Ceea ce înseamna un salariu orar teoretic de 250 E (1600FF). Pentru cea mai mare parte a salariatilor, suntem foarte departe de aceasta socoteala.
Când un salariat occidental presteaza 10 ore din timpul lui, el primeste numai echivalentul unei ore. Pentru un salariat din Lumea a Treia, raportul scade la 1000 contra unu.
Acest sistem este versiunea moderna a sclavagismului.
Beneficiarii timpului furat salariatilor sunt întreprinderile, precum si statele atâta timp cât banii preluati prin impozite si taxe nu sunt utilizati în interesul general.
7. Punctul de non–retur ecologic va fi depăşit
Este evident că începem să ne izbim de limitele ecologice în activitatea economică.
Un sistem economic liberal, al cărui scop este căutarea profitului pe termen scurt pentru interese particulare, nu poate să ia în considerare costurile pe termen lung cum ar fi degradarea mediului.
Modelele economice actuale sunt totodată incapabile să estimeze la justa sa valoare “producţia” naturii, indispensabilă supravieţuirii noastre: producţia de oxigen, fixarea gazului carbonic de către păduri şi ocean, reglarea temperaturii, protecţia împotriva razelor solare, reciclarea chimică, repartiţia ploilor, producerea apei potabile, producerea alimentelor etc.
Dacă modelele economice ar integra costul real al distrugerii naturii, al poluării, al modificărilor climatice, aceasta ar schimba în mod radical estimarea noastră în legătură cu ceea ce este “rentabil ” şi ce nu.
Producţia naturii a fost evaluată la 55.000 miliarde de dolari pe an de către un grup de oameni de ştiinţă al Institutului pentru Economii Ecologice al Universităţii din Maryland în 1997.
8. Distrugerea naturii se face intenţionat
Dispariţia naturii este inevitabilă, deoarece distrugerea naturii este dorită de noua putere economică. De ce? Din trei motive:
1- Dispariţia naturii şi creşterea poluării vor face individul încă şi mai dependent de sistemul economic şi va da naştere unor noi profituri (datorită mai ales unui consum în creştere de medicamente şi de prestări medicale…)
2- De altfel natura reprezintă o referinţă într-o altă ordine, cea a universului. Contemplarea frumuseţii şi a perfecţiunii naturii este subversivă pentru această nouă putere economică: ea o ameninţă prin aceea că individul poate respinge urâţenia medilor urbanizate şi pune la îndoială ordinea socială care în concepţia ei trebuie să rămână singura referinţă. Urbanizarea mediului permite plasarea populaţiei într-un spaţiu totalmente controlat, supravegheat şi în care individul este total scufundat într-o proiecţie a ordinii sociale.
3- În sfârşit, contemplarea naturii incită la visare şi intensifică viaţa interioară a indivizilor, dezvoltându-le propria sensibilitate şi deci liberul lor arbitru. Ei încetează din acest moment să mai fie fascinaţi de mărfuri, ei refuză programele televizate destinate să-i abrutizeze şi să le controleze spiritele. Eliberaţi de lanţurile lor, ei încep să-şi imagineze o altă societate posibilă, fondată pe alte valori decât profitul material.
Tot ceea ce poate să determine indivizii să gândească şi să trăiască prin ei-înşişi este în mod potenţial subversiv pentru această nouă putere economică. Cel mai mare pericol pentru ordinea socială este spiritualitatea, deoarece ea îi bulversează individului sistemul de valori şi deci comportamentul, în detrimentul valorilor şi comportamentelor precedente induse de condiţionările sociale.
Pentru stabilitatea “noii ordini sociale”, tot ceea ce poate stimula trezirea spiritulală se doreşte a fi eliminat.
9. Alternativele ultimei şanse
Pentru a nu fi total excluse din joc, contra-puterile acestei puteri economice (sindicate, asociaţiile de consumatori, mişcările ecologiste) trebuie să răspundă plasându-se pe acelaşi nivel de organizare, la nivel mondial şi nu naţional ca până acum, unificându-şi şi sincronizându-şi acţiunile, la scara grupurilor de state apăsând o greutate suficientă în fluxurile economice mondiale.
Le rămâne puţin timp pentru a acţiona, deoarece toate mijloacele de control necesare unei viitoare dictaturi mondiale sunt deja instalate.
10. 2000 de ani de istorie
În timpul acestor ultime două milenii, civilizaţia a trecut prin patru epoci succesive marcând patru forme de putere politică:
1 – Epoca triburilor
Puterea exercitată prin forţă (şi mai rar prin înţelepciune sau cunoaştere)
2 - Epoca imperiilor şi a regatelor
Putere ereditară. Naşterea noţiunii de stat.
3 - Epoca statelor-naţiune
Epocă deschisă de monarhia parlamentară în Marea Britanie în 1689, de către revoluţia franceză din 1789 şi prin fondarea Statelor Unite.
Într-un stat-naţiune, puterea nu mai este ereditară ci exercitată de către conducătorii ce se consideră că reprezintă poporul şi desemnaţi prin alegeri (stat-naţiune democratic), sau printr-un sistem de cooptare în sânul unui partid unic (stat-naţiune totalitar).
4 - Epoca conglomeratelor economice
Eră iniţiată începând cu 1954, pusă în practică în cursul anilor 70 şi 80 şi operaţională total începând cu anii 90. Puterea nu mai este de tip reprezentativ sau electiv şi nu mai este nici localizată din punc de vedere geografic (contrar triburilor, regatelor, statelor-naţiune).
Ea este exercitată direct de către cei care controlează sistemul financiar şi producerea mărfurilor. Instrumentele acestei puteri sunt controlul asupra tehnologiei, al energiei, al banilor şi al informaţiei.
Ca orice putere nouă, ea se erijează în a înlocui puterea precedentă, menită dispariţiei.
În sfârşit, această nouă putere este globală, planetară. Nu există deci nici alternative, nici supape. Ea constitue un nou nivel de organizare a civilizaţiei, un fel de super-organism.
Rezolvarea marilor probleme ecologice, economice şi sociale par să necesite efectiv instaurarea unei strategii sau a unei forme de putere globale. De asemenea, unificarea lumii prin economie şi declinul statelor-naţiune au fost justificate parţial de o cauză nobilă: a face imposibil un nou război mondial care, în era atomică, ar însemna sfârşitul civilizaţiei.
Dar chestiunea este de a şti în serviciul căror obiective şi a căror interese se pune această nouă putere, prin cine trebuie ea să fie exercitată şi prin ce contra-puteri trebuie să fie echilibrată şi controlată.
Mondializarea (sau globalizarea) nu este negativă prin ea însăşi. În mod potenţial ea poate să permită stabilirea unei păci mondiale durabile şi a unei mai bune gestiuni a resurselor. Dar dacă ea continuă să fie organizată în beneficiul unei elite şi dacă îşi păstrează orientarea non-liberală actuală, ea nu va întârzia să genereze un nou tip de totalitarism, transformarea completă a fiinţelor umane în mărfuri, distrugerea totală a naturii, forme inedite de robie.

Base reales, fara congres !

Reţeta realegerii rapide a preşedintelui Traian Băsescu
În unele recente materiale de presă, relevasem, lapidar, că reţeta rapidă a realegerii preşedintelui Traian Băsescu este să încerce să îi bage prompt la puşcărie pe cîţiva dintre marii politicieni corupţi, care roiesc în preajma lui – ca dovadă că este tot mai hotărît să lupte cu succes contra corupţiei. Din motive independente de voinţa mea, am reuşit să-i adresez abia zilele trecute scrisoarea închisă, relevată în continuare. Pentru că, pînă azi, 21 noiembrie, nu am primit nici un semnal din partea domniei sale, pentru a-i parveni, totuşi, în „ultimul ceas“, o voi trimite presei, aşa cum l-am anunţat – spre a-i mai fi, cît de cît, de ajutor. A trebuit, oricum, să scot anumite nume şi informaţii conţinute în textul depus la registratura Administraţiei prezidenţiale, cu indicaţia de mai jos.
***
Administraţia Prezidenţială STRICT SECRET
Registratura generală
Nr. 22795/17.11.2009
DOMNULUI TRAIAN BĂSESCU,
PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
- Urgent, personal şi confidenţial -
Priveşte: 1. Propunerea unei reţete a realegerii certe a dvs.
2. Revenire asupra raportului nr. 41.385/22.09.2005, referitor la unele disfuncţii majore din S.R.I., care afectează Securitatea Naţională
Raportează: colonel (r.) Vasile I. ZĂRNESCU

STIMATE DOMNULE PREŞEDINTE,
Permiteţi-mi să vă prezint această sinteză politică, din perspectiva unui alegător mai versat atît în problemele de politologie şi, în special, de propagandă electorală, cît şi în domeniul informaţiilor secrete, sinteză făcută din perspectiva alegătorului aflat în partea de jos a electoratului.
Dincolo de unele manevre de culise privind manevrarea buletinelor de vot, pe care unii nu le vor ignorate, iar alţii încearcă să le exagereze, totuşi, succesul obţinut de dvs. la alegerile din 2004 s-a datorat, în cea mai mare parte, etalării sloganului electoral esenţializat în sintagma „Jos corupţia!“ Între timp, opinia publică, diversele partide, personalităţi, organizaţii politice interne şi internaţionale au fost dezamăgite, aproape total în aşteptările lor, de ineficienţa luptei anticorupţie din România. Au fost cîteva încercări de a-i băga la pîrnaie pe unii mari corupţi, dar Magistratura a avut grijă să-i scoată basma curată; desigur, nu dezinteresată.

Cauzele eşecului luptei anticorupţie sunt multiple, dar, în principal, rezidă în instituirea solidă, extinsă şi profundă, între timp, a „sistemului ticăloşit“ – concept pe care l-aţi lansat, fiind introdus în limbajul presei şi, poate, chiar al politologiei viitoare, deoarece, pe lângă alte sintagme reuşite cu care se poate lăuda preşedintele Traian Băsescu (de ex., „partidul toxic“) sau, eventual, i se pot reproşa (cum este, de ex., şi expresia „băieţii deştepţi“), aceasta este cea mai cunoscută şi mai întemeiată. „Sistemul ticăloşit“ se bazează, în esenţă, pe ceea ce defineşte un alt viitor concept politologic, „nucleul dur al corupţiei“, introdus de ministrul Justiţiei, la acea vreme, Rodica Stănoiu, ulterior senator P.S.D., apoi independent, apoi P.C., apoi cine ştie mai ce – întrucît C.N.S.A.S., noua poliţie politică, o înghesuie să o bage la „mititica“, aşa cum a procedat cu Mona Muscă.
Corupţia: încetinitorul Tranziţiei
Nucleul dur al corupţiei îi include, fireşte, nu doar pe marii corupţi din domeniul afacerilor de stat în combinaţie cu acelea private, ci şi mari personaje politice, care acţionează în simbioză cu afaceriştii care stau în umbră şi care fac afaceri ilegale, dar cu acoperire legală, aşa cum sunt, de exemplu, indivizii indicaţi prin sintagmele „rechinii imobiliari“ sau „băieţii deştepţi din energie“. Chiar viitorul scurt-premier Emil Boc – scurt ca durată a mandatului, ca figură politică etc. –, pe vremea cînd era deputat în Opoziţie, acuza, în Parlament, pe unii de la Putere că au dat ordine ministeriale valabile doar cîteva zile, exclusiv cu scopul ca să profite de ele anumiţi oameni ai Puterii! Domnule preşedinte, ca să-l faceţi să-i revină, cît de cît, creditul moral – care se va răsfrînge, pozitiv politic, şi asupra dvs. –, cereţi-i să-i denunţe pe cei care au comis aceste acte de corupţie!
Aşa cum am mai arătat în alte articole (de ex., în Justiţiarul, 9 sept. 2004, p. 4-5), conform unei definiţii laconice, „corupţia este abuzul de funcţie publică în scopul obţinerii unor câştiguri personale ilicite“. Este şi cazul miniştrilor acuzaţi de corupţie în aceşti 20 de ani, indiferent care partide câştigaseră alegerile, în cadrul alternanţei „democratice“ la Putere. Astfel, fie că a fost în cauză „Ţigareta I-a“ – din timpul primului mandat al preşedintelui Ion Iliescu –, sau „Ţigareta a II-a“ – din timpul preşedintelui Emil Constantinescu –, fie că a fost cazul terenurilor Armatei cedate de către miniştrii Apărării unor particulari – terenuri pe care se afla sistemul rezerveistrategice de apă a Capitalei, sistem care a fost distrus! –, fie că fusese problema traficului cu petrolul aflat sub embargo, fie că e cazul ex-judecătoarei Maria Huza, fie că este vorba de întreprinderi de stat subevaluate în mod oneros spre a fi cumpărate la preţuri de nimic de străini contra unei mite substanţiale date înalţilor funcţionari de stat etc., etc. – în toate cazurile este situaţia celor care abuzează de funcţia lor publică pentru câştiguri personale necuvenite: adică a marilor corupţi. Ca urmare a proliferării corupţiei, economia României a fost distrusă de guvernările postdecembriste, fiind vândută la bucată de marii funcţionari de stat, direct sau prin interpuşi, corporaţiilor transnaţionale, care au cumpărat „adevărate chilipiruri“, după cum se exprima, cu satisfacţie, publicaţia Jane’s Foreign Report. Şi asta o scria în august 2000, adică la finalul primei guvernări a C.D.R., care „grăbise privatizarea“ spre a îndeplini, cu deplină slugărnicie, directivele organismelor străine, interesate în ruinarea României – grabă din cauza căreia marile întreprinderi ale ţării deveniseră, pentru „investitorii strategici“ străini, într-adevăr, „adevărate chilipiruri“ (cf. Cotidianul, nr. 2428, 9 august 2000, p. 4).
Şeful statului sub povara vremurilor
Cine este, cât de cât, familiarizat cu politica, ştie că, în fond, este pur idealism romantic să-ţi imaginezi că preşedintele unei ţări – indiferent cât de mare şi de competentă i-ar fi echipa prezidenţială – ar putea schimba rapid, într-un mandat, sistemul ticăloşit în mijlocul căruia evoluează şi, mai ales, al cărui produs este, ţinînd cont şi de contextul politico-economic intern şi internaţional. Dar dacă nici membrii echipei şi nici preşedintele nu sunt suficient de competenţi, de patrioţi, cu voinţă politică şi rectitudine morală, atunci e vai de ţara respectivă. De aceea, acum, este vai de noi!
Fostul preşedinte Ion Iliescu a condus ţara, aparent, în oarecare „linişte“, dar a fost supus multor presiuni interne şi externe. De exemplu, încă în ianuarie 1990, l-a vizitat şeful Departamentului de Stat al S.U.A., James Baker, care, timp de o jumătate de oră cît a durat vizita, i-a ţipat preşedintelui României o singură directivă: „Jos Securitatea!“ Dacă mai aveţi contacte private cu d-l Ion Iliescu, rugaţi-l să vă confirme acest fapt. Şi Ion Iliescu a dat-o jos, a îngrădit-o, a redus-o la minim şi aţi văzut ce-a ieşit: a ieşit, din ce în ce mai viguroasă, corupţia, „baronii“ P.S.D.-işti (ex-F.S.N.-işti) fiind cei mai numeroşi şi mai viguroşi! Socialistul Ion Iliescu a vrut să construiască socialismul cu faţă umană, dar nu a făcut decît să rupă zăgazurile care opreau avalanşa capitalismului de acumulare primitivă – adică forma primitivă a corupţiei. Chiar traseistul politic Adrian Severin, în cartea sa Lacrimile dimineţii, a recunoscut, tardiv, că Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale a fost o traducere din engleză a unei legi făcute de străini; din cîte-mi amintesc eu, fusese adusă chiar de el. Or, respectiva lege fusese concepută special pentru a înlesni distrugerea întreprinderilor Românei! Preşedintele Ion Iliescu fusese prevenit de S.R.I. asupra consecinţelor pernicioase ale acestei legi – importate deliberat pentru falimentarea întreprinderilor româneşti –, dar nu a luat nici o măsură. Doar Alexandru Bârlădeanu s-a opus cu încrîncenare, însă fără succes. După care a început declinul economico-politic, accelerat de corupţie. Jaful în Patrimoniul Cultural fusese, deja, dat prin abrogarea prioritară a Legii Patrimoniului, în ultimele zile ale lui decembrie 1989, deşi nu era o lege „ceauşistă“, întrucît reproducea îndeaproape legea franceză în funcţie şi acum! Oricum, însă, P.S.D. – sub formele metamorfozate demagogic F.S.N., F.D.S.N., P.D.S.R., P.S.D. –, deşi s-a declarat a fi doctrinar social-democrat, deci de stînga, a guvernat, invers, cu măsuri literalmente de dreapta.
Liberal-ţărănistul Emil Constantinescu a vituperat şi el, contra corupţiei – a afirmat, pe cînd era în vizită în Finlanda, că Justiţia ar fi coruptă în proporţie de 80 la sută! –, dar a sfârşit lamentabil, prin a declara „că a fost învins de fosta Securitate“! A fost, evident, o scuză comodă, chiar dacă nu lipsită de oarece adevăr, deşi, înainte de încheierea mandatului său, le-a mai dat cîte o stea de general multor generali din S.R.I. (şi o diplomă de merit directorului S.R.I. Costin Georgescu!) – generali dintre care, pe unii, preşedintele Traian Băsescu avea să îi treacă în rezervă, ca, de ex., pe Sorin Brăteanu-Cancelaru’, Ovidiu Soare-Arestatu’-şi-Eliberatu’! Dar, Emil Constantinescu avusese, totuşi, la îndemână cei „15 mii de specialişti“ cu care se lăudase C.D.R., venită avidă la Putere. De ce nu i-a folosit?! În timpul guvernării C.D.R. s-a accelerat distrugerea economică a României, în special prin amploarea şi rapiditatea aplicării criminalei politici restitutio in integrum. În nici o ţară ex-socialistă nu s-au făcut restituiri în cantitatea şi pe intervalul de timp practicat în România, ci doar restituiri simbolice (cîteva castele în Cehia, Ungaria şi Germania). Actuala formă a corupţiei reprezentată de jaful „rechinilor imobiliari“ îşi are sorgintea în această criminală politică restituţionistă. Bugetul statului a fost devalizat inclusiv prin această formă! La fel, conglomeratul numit C.D.R. – deşi declarativ doctrinar de dreapta – a guvernat, tot invers,cu măsuri esenţialmente de stînga – ceea ce a accelerat involuţia spirituală a societăţii, prin debusolarea politico-morală introdusă.
Stimate domnule preşedinte Traian Băsescu,
Dvs. aţi avut o rută politică similară, oarecum, cu aceea a P.S.D.-ului: aţi ajuns preşedinte ţării ca socialist – v-aţi străduit şi aţi reuşit să introduceţi Partidul Democrat, al cărui preşedinte eraţi, în Internaţionala Socialistă, în ciuda opoziţiei gălăgioase a P.S.D.-ului, care se considera singurul îndreptăţit să facă parte din Internaţionala Socialistă –, dar v-aţi răzgîndit şi, acum, din nu ştiu care motive – probabil determinate mai mult de conjunctură decît din convingere –, viraţi tot mai mult spre dreapta. Este adevărat că P.D.S.-ul, ca moştenitor direct al ipocriziei şi demagogiei funciare a P.C.R., îşi maschează abil virajul abscons spre dreapta şi îşi etalează, tot demagogic, dar cu succes, ideologia de stînga, cu care prosteşte, şi acum, după 20 de ani, multă lume, mai ales în provincie. Dvs. v-aţi dovedit mai sincer în opţiuni arătînd că înclinaţi spre dreapta, dar nu aţi reuşit să vă valorificaţi această sinceritate a virajului, iar inamicii dvs. politici speculează această sinceritate prezentînd-o ca pe o faţetă falsă – ei procedînd, astfel, după formula hoţului care strigă „Hoţii!“, fiindcă dvs. v-aţi dovedit inacţiunea şi nu aţi replicat dezvăluindu-le adevărata faţă ipocrită, ca moştenire a P.C.R.-ului!
Revenind la partide, sintetic vorbind, ele prezintă o orientare politică de faţadă, căci toate partidele politice – indiferent de doctrina afişată –, odată ajunse la guvernare, au aplicat o singură doctrină: jefuirea Patrimoniului Naţional. Iar preşedinţii de ţară care au fost propulsaţi de aceste partide, chiar dacă avuseseră intenţii bune – şi nu avem motive să ne îndoim de contrariu –, nu au putut stopa jefuirea averii naţionale, determinată de grupurile de presiune, dirijate din umbră de marii „rechini“.
Esplanada corupţilor
E riscant, apoi, şi să aplecăm urechea la cîntecul de sirenă al politicienilor Crin Antonescu, Mircea Geoană, Sorin Oprescu şi al analiştilor politici obedienţi lor – de tipul lui Valentin Stan, Radu Tudor, Marius Pieleanu ş.a. –, care ne invită la „linişte ca să poată ei guverna“. Pentru că este vorba, în realitate, de liniştea de care au nevoie hoţii, ca să fure în siguranţă. În primii 16-17 ani de guvernare ar fi fost, chipurile, relativ linişte – fiindcă se mimează amnezia, aceşti politicaştri „uitînd“ de marile greve din anii 1990-1996. Dar tocmai în această etapă – sub masca oferită de scandalul grevelor – a fost consolidat „sistemul ticăloşit“, perpetuat prin „nucleul dur al corupţiei“. Ceva gălăgie a mai făcut presa – a „patra Putere“ în stat, „cîinele de pază“ al democraţiei –, dar a fost din ce în ce mai mult ignorată, în cazul cînd unii ziarişti nu au fost băgaţi la închisoare. Dar, pentru mai multă linişte, adică spre a pune botniţă presei, s-au reintrodus în noul Cod Penal insulta şi calomnia prin presă!
P.S.D.-ul a guvernat cel mai mult, sub diversele denumiri cunoscute, şi – cel puţin din aceste motive: al duratei cît a guvernat şi al orientării politico-economice impuse – el este vinovat în cea mai mare măsură de dezvoltarea continuă a „nucleul dur al corupţiei“ şi de determinarea tendinţei de involuţie continuă a României. Este evident că nu este mai puţin vinovată de dezastrul ţării nici guvernarea C.D.R. – reînviată, între 2004-2008, sub forma Alianţei „D.A.“ fără P.N.Ţ.C.D. şi P.A.C. –, şi nici recombinarea, după alegerile din noiembrie 2008, a coaliţiei necoalizate (P.S.D.+P.C.) + P.D.-L., spartă, şi ea, după puţină vreme, prin demiterea vicepremierului Dan Nica. După cum nu este mai puţin vinovată de decăderea României nici surprinzătoarea şi abominabila recentă alianţă ad-hoc P.S.D.-P.N.L.-U.D.M.R. + minorităţileantinaţionale, reconfigurată contra P.D.-L.-ului – rămas minoritar în Parlament şi cu miniştri interimari în Guvernul Boc demis –, alianţă care vrea să-l impună – la propunerea unuia ca Crin Antonescu-Vorbete – ca premier pe coruptul Klauss Werner Iohannis pe motiv că el ar fi „neamţ onest şi competent“, iar ea este „majoritate parlamentară“ şi că ar reprezenta, chipurile, vocea Poporului.
Este o mare dezinformare! Această majoritate parlamentară nu este reprezentata Puterii Poporului, întrucît este ilegitimă, fiindcă a fost votată doar de o treime din electorat şi, mai mult, în marea lor majoritate, respectivii parlamentari şi-au dobândit mandatele prin cumpărarea electoratului şi prin manipularea voturilor ca urmare a noilor posibilităţi de manevră prin redistribuire, introduse prin legea votului uninominal – ea însăşi o escrocherie politico-juridică.
Metodologia anticorupţiei
Ca o problemă de principiu şi de strategie, trebuie ştiut că figurile reprezentative implicate în fapte de corupţie trebuie denunţate şi pedepsite înainte ca publicul să ajungă să creadă că o campanie anticorupţie se rezumă la vorbe sau că este pornită doar împotriva oponenţilor politici. De aceea, este important ca primul „rechin“ prins să provină din partidul aflat la Putere. După cum se ştie, metoda a înregistrat succese deosebite în Hong Kong şi Italia. Or, în România postdecembristă, toţi guvernanţii – indiferent de culoarea politică – au procedat tocmai invers: au prins doar „plevuşca“, iar „baronii“ şi „rechinii“ au fost lăsaţi „să pescuiască în ape tulburi“, în folosul guvernanţilor, indiferent de partidele perindate la Putere, fiindcă „rechinii“ cotizau la toate partidele. Cazul ministrului liberal al Justiţiei Valeriu Stoica-Bancrută-Frauduloasă este simptomatic pentru corupţia „democraţiei originale“ autohtone: el adezincriminat în mod provizoriu bancruta frauduloasă, cu scopul deliberat de a scoate din puşcărie marii escroci – evident, cu un avantaj personal, de imagine, căci a apărut ca fiind un individ milos, care apără drepturile omului. Dar aproape toată clasa politică – cu unele mici excepţii, ca Vadim Tudor, venerabilul mason Dan Amedeo Lăzărescu şi alţi cîţiva – l-a tratat, fireşte, ca pe unul „de-al lor“: a rămas, în continuare, în Guvern, în Parlament, a fost promovat – pentru o vreme – şef al Partidului Naţional Liberal (P.N.L.), l-a menţinut în Baroul bucureştean etc., deşi trebuia eliminat imediat din viaţa politică şi introdus, la fel de prompt, în viaţa de penitenciar. Acum, deşi a confecţionat o carte, Noua Dreaptă, este un fel de adjunct al P.D.-L. – care, formal, este partid de stînga! – şi, ca avocat, învîrte afaceri pe picior mare, constituind altefapte grave de corupţie (cf. de ex., Răzvan Savaliuc, „Iluzionistul“, în Ziua, 11 februarie 2008). În presă se găseşte o întreagă arhivă despre corupţia care zace în el, dar Parchetele nu se sesizează din oficiu, fiindcă mulţi procurori-şefi i-au fost colegi de facultate şi nu pot „să dea“ într-un coleg, tot aşa cum colegii din Consiliul Superior al Magistraturii ai ex-judecătoarei Mariei Huza – în primul rînd preşedintele de atunci al C.S.M.-ului, Dan Lupaşcu, cel care vă reproşa că nu ştiţi să conduceţi o şedinţă a C.S.M.-ului – au iertat-o: „Maria Huza, achitată pe motiv că a minţit în august, nu în iunie“ (vezi Dorin Petrişor, în Cotidianul, 16 mai 2008)! (În paranteză fie spus, apropo de moralitatea unor magistraţi, preşedintele C.S.M. Dan Lupaşcu o iertase şi pe judecătoarea care dansase goală la reuniunile M.I.S.A!) Iar, pe de altă parte, semnalele date de presă nu mai reprezintă – pentru Parchet, pentru „Parlamentul 322“ sau pentru alte instituţii ale statului – o dimensiune a opiniei publice, care trebuie luată în considerare.
Aşadar, contradicţia gravă în care se zbate România este dată de dihotomia „poporul contra clicocraţiei cleptocrate“: adică, într-o parte, poporul jefuit şi, în partea opusă, jefuitorii săi, corupţii, aflaţi în toate partidele care au fost la guvernare prin rotaţie sau prin combinaţii politice – aşa cum este actuala oribilă „majoritate parlamentară“! Asemenea contradicţii sunt rupte, sparte, de mari personalităţi politice în momente decisive ale istoriei.
Contradicţia numită Marea Revoluţie Franceză a fost depăşită prin Teroarea iacobină, condusă de Robespierre. Contradicţia numită Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie a fost depăşită prin Teroarea roşie, condusă de marii terorişti Lenin şi Troţki. Fireşte, cu pierderi materiale şi, mai ales, umane ireparabile şi impardonabile. Contradicţia numită Revoluţia din decembrie 1989 din România – supranumită şi „Cea mai mare minciună televizată a secolului 20“, prelungită în Tranziţia de 20 de ani, care mai poate fi numită şi „Războiul de 20 de ani contra României“ – ar putea fi spartă de preşedintele Traian Băsescu, dacă mai are putere prezidenţială şi dacă vrea să rămînă în istorie, prin Teroarea dictaturii legii. Nu este sîngeroasă, cum au fost celelalte, şi este în deplină consonanţă cu statul de drept. Numai că, acum, România nu este un stat de drept, ci este un stat de drept-curmeziş, cu o democraţie falsă, de faţadă, de care se prevalează pretinsa „majoritate parlamentară“ – aceeaşi „democraţie“ care, întrunind majoritatea de „322 parlamentari“, voia demiterea preşedintelui Traian Băsescu!
Domnule preşedinte Traian Băsescu, aplicaţi dictatura Legii. Vorba contracandidatului dvs., Corneliu Vadim Tudor: „Decît o democraţie bolnavă, mai bine o dictatură sănătoasă!“ Nu vă temeţi de falsele bocitoare ca Crin Antonescu, Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, Valentin Stan, Radu Tudor ş.a., cum că aţi fi adîncit criza, că aţi fi destabilizat ţara etc. Ei, toţi, reprezentanţii clicocraţiei, au distrus şi destabilizat ţara. Dvs. nu aţi destabilizat nimic, ci doar i-aţi speriat pe corupţi! I-aţi zdruncinat puţin, dar nu aţi reuşit să-i „priponiţi“. În Italia, din 1945 pînă acum, s-au schimbat rapid guvernele, fiecare rezistînd, în medie, cam doi-trei ani. Dar s-a reuşit menţinerea funcţionării statului, iar mulţi mafioţi – inclusiv miniştri sau prim-miniştri – au fost băgaţi la puşcărie, dacă nu reuşiseră să fugă din ţară, iar Italia nu reuşise să-i aducă înapoi. Aveţi nevoie de un Garibaldi, cu „cei o mie“ ai lui?! Oricum, în cei cinci ani de mandat, trebuia să-i fi găsit pînă acum, fiindcă mulţi dintre noi am fi fost dispuşi să vă ajutăm – cu condiţia să-i fi îndepărtat de lîngă dvs. pe unii ca Cătălin Avramescu-Canibalu’, ca Cătălin Croitoru-Farsoru’, Vladimir Tismăneanu-Năpîrlitu’, H.-R. Patapievici-Impostoru’, Valeriu Ţurcan et ejusdem farinae.
Informaţia: antidotul corupţiei
Corupţia este o problemă de sisteme de informaţii (secrete şi/sau publice), stimulente şi reguli. Pentru a o putea combate, trebuie gândit prin aceste sisteme, care să fie ele însele adaptate, îmbunătăţite. Eforturile anticorupţie trebuie să ţintească spre diminuarea monopolului, fie el public sau privat. De asemenea, ele trebuie să limiteze libertatea de decizie şi să asigure reguli clare şi sancţiuni pentru comportamentul birocratic. Şi, dincolo de toate acestea, eforturile anticorupţie trebuie să oblige la mai multă răspundere din partea funcţionarilor.
Este notorie, de multă vreme, afirmaţia că „informaţia înseamnă Putere“. Aşa cum am mai relevat în alte articole, „informaţia este marele duşman al corupţiei“ (de ex., înEconomistul, 30 martie 2005, pag. 3). Preşedintele ţării, ca şef al C.S.A.T. şi al comunităţii Serviciilor Secrete, are informaţii multiple secrete şi publice şi, deci, are un surplus de putere.
Vă prezint o sumară selecţie de informaţii publice, care, dacă ar fi combinate cu informaţii secrete, ar putea fi un antidot eficient contra corupţiei, mai ceva decît vaccinul contra SIDA sau decît cel contra gripei aviare sau porcine. Iată o mostră din Ziua: «Fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, este acuzat de subminarea economiei naţionale, asociere în vederea săvîrşirii de infracţiuni, abuz în serviciu în formă calificată şi neglijenţă în serviciu, după ce foştii membri ai Consiliului de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva (RNP) au formulat pe numele peledistului o plîngere penală. Nu este prima plîngere de acest gen, Gheorghe Flutur fiind reclamat în repetate rînduri la Parchet. Pînă în momentul de faţă, însă, nu a fost tras la răspundere graţie intervenţiilor politice. De altfel, este cunoscut faptul că actualul său şef pe linie de partid, Theodor Stolojan, a făcut trafic de influenţă pe lîngă şeful statului, Traian Băsescu, pentru a „îngropa“ dosarele în care Flutur era cercetat.»
Sunt adevărate aceste afirmaţii sau sunt acuze neîntemeiate şi tendenţioase ale unei părţi a presei, ostile P.D.-L-ului şi instituţiei prezidenţiale, cum este ziarul Ziua?! Oricum, respectivii nu au acţionat ziarul Ziua în judecată şi, conform principiului juridic „Cine tace consimte“, impresia care persistă în opinia publică este aceea că acuzele sunt adevărate, dar muşamalizate!
Articolul dezvăluie multe ilegalităţi – cu lemne, împăduriri, sturioni etc. –, aşa că voi mai cita finalul: «Bani de pe urma aviarei. Un alt ordin păgubitor pentru stat semnat de fostul ministru este Ordinul 392/2005. Prin acest act s-a modificat ordinul 391/2003 privind predarea spre exploatare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică a statului, cu plata anticipată. Măsura abuzivă a avantajat firmele private în încheierea de contracte păgubitoare pentru Romsilva, întrucît a dat posibilitatea acestora să ridice marfa şi să o achite ulterior fără ca unitatea să aibă garanţia plăţii. Nu în ultimul rînd, Flutur este acuzat de crearea artificială a crizei „gripa aviară“. Criză care a dus la cheltuirea unor importante sume de bani de la bugetul de stat, precum şi la sacrificarea a milioane de păsări. În realitate, criza aviară a reprezentat pentru camarila lui Flutur o bună ocazie de a obţine profituri consistente punînd mîna pe contracte fără licitaţie» (vezi Mihnea Talău, „Flutur acuzat de subminarea economiei“, în Ziua, 3 mai 2007).
Aşa cum s-a relevat în presă, „dezinfectantele“ contra „aviarei“ nu erau decît apă cu detergenţi! Norica Nicolai a făcut, pe acest aspect, o interpelare în Parlament, dar a fost ironizată şi ignorată! Iar cel care a candidat şi a cîştigat funcţia de deputat în colegiul 4 Ialomiţa, Gheorghe Tinel, era, atunci, şeful Corpului de Control al ministrului Gh. Flutur. Ce controla ăsta?! Din informaţiile pe care le deţin – e-adevărat, neverificate (căci nu mai am cum), dar din surse sigure şi demne de încredere, aceea care deţinea firma care furniza „antidotul“ pe bază de apă cu Dero Super contra aviarei era soţia unui mare mahăr subordonat lui Gheorghe Fluture! Presupun că şi dvs., domnule Traian Băsescu, aveţi informaţii secrete suplimentare şi ştiţi despre cine este vorba! Dacă ştiţi, folosiţi-vă de acele informaţii şi băgaţi-i la gherlă!
Chiar dacă aceştia doi sunt piese importante în P.D.-L., trebuie să ştiţi că ei măresc balastul „navei“ dvs. politice, cu riscul de a o băga sub linia de plutire şi chiar de a o trimite la fund. Mai ales că nu sunt singurii! Cel puţin aşa se vede din mijlocul votanţilor de rînd, care constituie şimasa critică a electoratului.
Presa constituie o vastă arhivă publică cu informaţii despre corupţie. De exemplu, Răzvan Savaliuc a publicat articolul „Esplanada hoţilor“ (în Ziua, 6 mai 2008), foarte util pentru a face o listă minimală cu puşcăriabili din tot spectrul politic şi de afaceri.
Şi, în acest sens, încă un citat elocvent: «Stolojan a luat energie ieftină de la contribuabili şi a dat-o magnaţilor ruşi * Profitul ALRO Slatina a crescut cu 370 la sută după intervenţia fostului consilier al lui Băsescu. Memorandumul ALRO pe care Traian Băsescu a încercat să-i dea mai multe indicaţii fostului ministru al Economiei Codruţ Sereş este doar faţa văzută a unui iceberg. De destinele societăţii ALRO Slatina sunt legate personaje extrem de influente în România. Printre acestea îl regăsim şi pe prietenul şi fostul consilier pe probleme economice al şefului statului, Theodor Stolojan. Unul dintre „băieţii deştepţi“ care iau energie ieftină pentru a o revinde scump, aşa cum i-a denumit preşedintele în urmă cu mai mult timp. Numai că Stolojan este „cel mai deştept băiat“. Fostul consilier de la Cotroceni a intervenit de mai multe ori în favoarea ALRO, proprietatea concernului rus MARCO Group» (Marian Ghiţeanu, „Cel mai deştept băiat“, în Ziua, 26 ianuarie 2007; similar, vedeţi în Ziua, 29 ianuarie 2007, precum şi Răzvan Savaliuc, „Şo pe energie!“, în Ziua, 7 februarie 2007). Dar, cu privire la Stolojan există o întreagă bibliografie, în presa de toate culorile.
Desigur, Theodor Stolojan este, totodată, şi „dragă Stolo“ şi, ca om drag unora, ar putea fi cu greu băgat în „sanatoriul“ Jilava. Totuşi, naşul Stolojan Mondialu’, chiar dacă nu ar fi asociat cu finul Bercea Mondialu’, cu afacerea Megapower, cu confiscarea valutei etc., nu mai are valoare politică nici măcar de faţadă. E un individ expirat, aşa că poate fi sacrificat fără nici o remuşcare. Nu e vorba de cinism, de imoralitate etc. – deşi politica trebuie să fie morală şi nu „curvă“, cum se exprimă, trivial, unii ca Victor Ciutacu! –, ci de calcule conform opticii politicii reci a lui Machiavelli. Nu ar fi nici prima dată, aşa că, prin repetiţie şi cu lacrimile de rigoare, s-ar confirma retrimiterea lui în cavoul politic din care tot dvs. l-aţi scos, eşecul său definitiv: să-i consilieze pe cei din formaţia The Brele, din stabilimentul de mare securitate Rahova. Asta, in extremis.
Chiureta corupţiei: puşcăria
Dintre ceilalţi, din P.D.-L. şi din Serviciile Secrete, vedeţi cine joacă la două capete şi nu ezitaţi: la gherlă cu ei sau, dacă nu mai e timp, deconspiraţi-i, compromiteţi-i, daţi-i afară! Dacă nu vor mai încăpea în puşcările noastre, am auzit că Belgia are închisori de închiriat. În curînd se va face loc şi la Guantanamo!
Domnule preşedinte Traian Băsescu, siliţi-i pe corupţii din Magistratură, care vă persiflau în diverse ocazii, inclusiv la recenta şedinţă de pomină a C.S.M. – în care aţi relevat, just, că greva din Ju$tiţi€ este ilegală! –, să-i bage la puşcărie, prompt, pe corupţii reprezentativi, amintiţi mai sus. Puneţi-i la lucru accelerat pe cei din Serviciile Secrete, care trebuie să apere interesele naţionale, nu interesele unor grupuri de presiune. Pentru simetrie, mai puneţi pe lista puşcăriabililor şi pe alţii din celelalte organizaţii şi partide care au fost şi/sau sunt la Putere: Marko Bella, Atilla Verestoy, cei implicaţi în dosarul PETROM – pe care aţi promis că îl veţi desecretiza, dar aţi uitat! –, în dosarele SIDEX, ROMTELECOM etc., mai adăugaţi cîţiva masoni, acolo, pentru echidistantă: de ex., venerabilul mason Dan Amedeo Lăzărescu a fost asasinat politic pe motiv că a colaborat cu Securitatea – deşi era un mare patriot –, dar alţi mari masoni liberali – acuzaţi, la fel, în presă de colaboraţionism – sunt protejaţi de C.N.S.A.S., care refuză să se ocupe de dosarul lor şi, deci, face poliţie politică protejîndu-i; pentru culoare culturală nu-l omiteţi nici pe H.-R. Patapievici, pentru că, printre alte abuzuri, i-a dat 100.000 de dolari lui Vladimir Tismăneanu, deşi nu avea nici un motiv şi nici o bază legală! Despre un alt corupt, Klaus Werner Iohannis, există, la fel, o întreagă colecţie de presă şi chiar dosare penale muşamalizate de D.N.A. Fireşte, aşa cum a demonstrat cazul Adrian Năstase, nu este uşor de soluţionat un dosar de corupţie, din cauza corupţiei endemice din Magistratură. De aceea, cred că, exprimîndu-mă în termeni şahişti, este posibil de întreprins o operaţie „gambit“. Şi, ca să nu pară, totuşi, acum, în campanie, ca o vendetă politică, să se înceapă cu unii din Magistratură şi din P.D.-L.
Ca alt exemplu de mutare „gambit“, domnule preşedinte Traian Băsescu, daţi-le peste nas celor care debitează, incontinent, argumentul „majorităţii parlamentare“ şi compromiteţi-i deplin, obligîndu-i pe cei din D.N.A. şi alte Parchete să pună în lucru dosarele penale ale lui Klaus Iohannis; chiar dacă intervine masoneria: aici e România, nu Germania! Prin aceasta rupeţi capetele hidrei „majorităţii parlamentare“, formată de cvartetul Crin Antonescu-Mircea Geoană-Marko Bella-Varujan Pambuccian.
Sau, dacă nu pot fi băgaţi rapid la puşcărie, să fie arestaţi, acum, cu mandat de 29 de zile, sau măcar să fie incriminaţi cu ceva solid, cu propaganda de rigoare, ca să faceţi dovada că, în zilele rămase pînă la votarea inclusiv din turul al doilea, puteţi lupta mai eficient contra corupţiei.
Pentru o minimă rezervă strategică, asiguraţi-vă şi că nu va fi ales nici unul dintre cei care „vă suflă în ceafă“ în sondajele mincinoase, ca Crin Antonescu, Mircea Geoană, Sorin Oprescu. Despre histrionul Crin Antonescu a apărut, recent, informaţia că are dosarul de informator al Securităţii nr. 2456sca/DSS 01429, avînd la activ şi nişte dosare penale pentru corupere de minore şi că ar avea un copil nelegitim cu una dintre minorele cu care a avut relaţii sexuale. Chiar dacă problema cu minorele s-a prescris sub specie penală, nu s-a prescris sub specie morală. Dezvoltaţi informaţia şi-l veţi scoate lejer din cursă, aşa cum au fost scoase – prin mijlocirea C.N.S.A.S. – Mona Muscă, Rodica Stănoiu şi alte personalităţi politice. Despre ceilalţi, la fel, există tot felul de informaţii publice şi secrete. Primiţi, zilnic, buletinele de presă făcute de specialiştii din S.R.I., S.I.E., S.I.A., M.A.I., M.A.E. Citiţi cît mai multe informaţii şi valorificaţi-le, iute, acum, în ultimul ceas.
Strategii politice oculte
Fostul preşedinte Ion Iliescu – „abilul“, cum se zice că l-ar fi „indicat“ Nostradamus în profeţiile sale! – şi ai lui au pierdut deliberat alegerile din 1996. Aceasta a fost percepţia mea, în decembrie 2006-martie 2007, şi am avut satisfacţia să o văd confirmată în opinia unor cetăţeni străini. Scopul pierderii deliberate a alegerilor a fost să îi lase la guvernare pe cei din C.D.R., ca să se compromită radical, iar, apoi, să revină ca un salvator al naţiei, el cu clica lui. Spre a reveni „curaţi“, fiindcă ştiau că murdăriile pe care avea să le facă monstruoasa coaliţie C.D.R. (P.N.Ţ.C.D., P.N.L., P.D., P.A.C., U.F.D., U.D.M.R.) aveau să fie mai mari ca ale lor şi, astfel, aveau să fie „curăţaţi“ de păcate, deoarece mizau, întemeiat, pe memoria politică scurtă şi pe lipsa de cultură politică ale electoratului. Trebuie să recunoaştem că strategia le-a reuşit şi au putut să revină atunci, în mandatul 2001-2004, prin alianţa morganatică făcută de P.S.D. cuU.D.M.R. – „inamicul de mai ieri“, cum clama, atunci, presa internă şi internaţională, îndeosebi B.B.C.!
Actualii lideri ai P.S.D.-ului sunt crescuţi şi educaţi, şi acum, de d-l Ion Iliescu, care, între timp, şi-a creat un statut de „mare înţelept politic“, după cum îl gratulează – cu scandalul de presă de rigoare! – histrionul Crin Antonescu – şi, într-adevăr, vorba unui mucalit, chiar şi după ce va muri, Ion Iliescu tot va mai obţine 10 la sută din voturile electoratului! Acum, văzînd că strategia ocultă din vara lui 1996 – de pierdere deliberată a alegerilor – s-a verificat în practică, liderii P.S.D.-ului, care gravitează în jurul lui Mircea Geoană (poreclit „prostănacul“ de acelaşi înţelept politic Ion Iliescu), vor să refolosească „strategia 1996“ inclusiv acum, prin actuala monstruoasă alianţă (P.S.D.+P.C.) + P.N.L. + minorităţile antinaţionale + horthysta nelipsită U.D.M.R.!Există, totuşi, aici un minim avantaj: fiind o alianţă a unor monştri politici, Crin Antonescu-Hiena şi Mircea Geoană-Naivu’ se atacă reciproc (întărîtaţi, probabil, în surdină de partidul toxic P.C.), iar ceilalţi monştri, ca Kelemen Hunor, Marko Bella şi Atilla Verestoy, stau la pîndă să le mai pice şi lor ceva din viitoarea lor monstruoasă guvernare!
Domnule preşedinte Traian Băsescu,
Dvs. nu mai aveţi nici şansa şi nici timpul să reveniţi după o întrerupere de mandat prezidenţial! Dacă-l întrerupeţi, vă rupeţi! Acum e necesar să recîştigaţi alegerile! Oricum, dvs. aveţi avantajul moral că, în actualul mandat, aţi zgîndărit cuibul de vipere din nucleul dur al corupţiei (cf. Răzvan Savaliuc, Silviu Alupei, „Cuibul de vipere“, în Ziua, 29 iunie 2006, pag. 1, 4-5). Adică, în limbajul demagogic al triadei Antonescu-Geoană-Oprescu, aţi fi făcut numai „scandaluri“, iar ei ar fi fost nişte inocenţi victimizaţi neîntemeiat.
Valorificaţi-vă, în continuare, acest avantaj dat de încercarea de destructurare a nucleului corupţiei şi mai încercaţi să striviţi capul unora dintre aceste năpîrci. Dacă reuşiţi măcar să faceţi să fie arestaţi şi, poate, chiar condamnaţi prin procedura de urgenţă cîţiva dintre marii corupţi din diverse partide şi organizaţii (economice, de presă, o.n.g.-uri), din Magistratură etc., vă vor vota şi analiştii Valentin Stan, Victor Ciutacu, Bogdan Teodorescu, Mugur Ciuvică ş.a., fiindcă le veţi închide gura! Şi, fireşte, îi veţi convinge, astfel, pe încă foarte mulţi alţii, care, acum, stau în expectativă.
Aceasta-i reţeta realegerii rapide a dvs., garantată: băgaţi, acum, la pîrnaie cîţiva barosani (sau cît puteţi de mulţi!), din toate partidele, începînd cu Magistratura şi cu P.D.-L. – în această ordine! Nu e musai să începeţi chiar cu Gh. Flutur, dar puteţi începe cu Theodor Stolojan şi cu Gh. Tinel, mai ales că, referitor la acesta din urmă, în contextul actualei isterii cu gripa porcină, poate fi reevaluat eşecul acţiunilor contra gripei aviare – ca model de reevaluare a resurselor şi demersurilor incorecte, aducătoare de mari pagube materiale şi de imagine. Pornind de aici, puteţi să îi imputaţi şi alte abuzuri şi ilegalităţi, despre care trebuie să aveţi informaţii.
Un alt caz relativ uşor de pus pe tapet este al lui Radu Berceanu. El poate fi acuzat de spionaj –conform unor informaţii reapărute, detaliat, în presă (vedeţi articolul Simonei Fica, „Berceanu, acuzat oficial de spionaj militar“, precum şi altele, similare, cum, de altfel, a mai fost acuzat, în presă, în urmă cu cîţiva ani, mi se pare că în revista România Mare.
E-adevărat că timpul s-a comprimat şi nu ar mai fi posibil să fie încarceraţi rapid şi mult timp. Dar trebuie întreprinse asemenea măsuri incipiente şi, apoi, popularizate larg în presa pe care o mai puteţi controla. Dacă nu, veţi pierde alegerile şi vă vor băga ei la gherlă! Căci acum problema se pune în termenii „care pe care!“
În încheiere, vreau să vă reamintesc punctul 2, privind raportul „nr. 41.385/22.09.2005, referitor la unele disfuncţii majore din S.R.I., care afectează Securitatea Naţională“. În acest răstimp, nu am primit nici un semn că ar fi ajuns la dvs. – ceea ce ar fi o gravă dezinformare a şefului statului! Poate v-ar fi util ca, măcar acum, să vedeţi despre ce este vorba acolo. Chiar dacă au trecut patru ani, anumite disfuncţii se menţin dacă rămîn ignorate de decidenţii politici.
Pentru alte aspecte de strategie, vă stau la dispoziţie.
Mă puteţi contacta la: (…).
În cazul în care nu primesc nici un semnal de la dvs. pînă în 21 noiembrie, înseamnă că scrisoarea nu a ajuns la dvs. – precum, probabil, s-a întîmplat şi cu raportul sus-menţionat – şi, atunci, voi publica scrisoarea în presă, cu modificările necesare. Dar, în această situaţie, mă tem că va avea un efect mai degrabă defavorabil dvs., pentru că vă va restrînge marja de manevră, mai ales că strategia vine din afară şi nu de la dvs.
Cu urări de succes,
Colonel (r.) Vasile I. ZĂRNESCU
Bucureşti, 16 noiembrie 2009
P.S. 1. Această scrisoare, într-o variantă puţin diferită, trebuia să vă fie transmisă ieri, în timpul vizitei dvs., la Sibiu, printr-un intermediar, de către directorul unei reviste locale. Între timp, se pare că l-a contaminat şi pe el isteria gripei porceşti şi nu v-a mai trimis-o. Sper, însă, că nu a avut curajul nici să folosească anumite informaţii de acolo în materialele pe care vi le-a trimis în numele său.
P.S. 2. Cartea lui Victor Găetan şi a ex-procurorului Ciprian Nastasiu, PRĂDAREA ROMÂNIEI, lansată ieri, 16 nov. a.c., a adus acuze similare unor apropiaţi ai dvs., din P.D.-L., unii fiind dintre cei pe care i-am indicat şi eu aici. Să zicem că tot răul ar fi spre bine: astfel, aveţi, oarecum, dezlegarea personală morală – sub presiunea opiniei publice, a dezvăluirilor presei etc. – să vă debarasaţi mai obiectiv de aceştia.
P.S. 3. Este de reţinut că remarca mea corectă, cum că aţi „aţi zgîndărit cuibul de vipere“, a fost repetată, în termeni echivalenţi, şi de Arielle Thédrel, care scrie că aţi „zdruncinat, cel puţin, sentimentul de impunitate care domină clasa politică“ (cf. Les Roumains aux urnes pour sortir de la crise, în Le Figaro, 20 noiembrie 2009). Nu vă opriţi la a le „zdruncina sentimentul“, ci dărîmaţi-i, efectiv, ca să aibă certitudinea că „de ce le e frică, nu mai scapă“!
21 noiembrie 2009